Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Teknikumille parhaat kesätyöntekijät

Hyvien kesätyöntekijöiden etsiminen ja löytäminen on kuitenkin haastavaa ja erityisesti aikaa vievää työtä. Kun tarvitaan helpompaa ja kustannustehokkaampaa ratkaisua raastavalle kesätyöhaulle, Sihti on oikea osoite. Teknikumissa se tiedetään jo kahden vuoden kokemuksella.

Teknikum Oy on Pohjoismaiden johtava polymeeriteknologian konserni, jonka erityisosaamista ovat kulutuksen ja korroosion suojaukseen liittyvät tuote- ja palveluratkaisut. Teknikumin kesätyöhaut alkavat jo varhain vuoden alkumetreillä, kun työpaikkailmoitukset laitetaan auki MOL:iin ja Sihdin omille sivuille. Haastattelut pyritään järjestämään mahdollisimman pian haun auettua. ”Asiakkaalle on tärkeää saada nopeallakin aikataululla työntekijä. Ja kun meillä on jo aikaisessa vaiheessa haastattelutkin tehty, pystymme välittämään työntekijän jopa päivän varoitusajalla”, Sihdin myyntipäällikkö Henri Rantanen kertoo. Teknikumille valikoituneista kesätyöntekijöistä suurimmalla osalla on Rantasen mukaan jo ollut jonkinlaista kokemusta tuotannon tehtävistä. Myös muovi- ja kumialan opiskelijat ovat menestyneet hauissa.

Teknikumin Vammalan tehtaan kerrospuristinosaston vastaava, työnjohtaja Jani Saarenpää, on ollut varsin tyytyväinen yrityksen yhteistyöhön Sihdin kanssa. Sihti hoitaa kaikki työnantajavelvollisuudet, kuten sopimukset, työvarusteet ja vakuutukset. Lopullisen valinnan palkattavasta työntekijästä tekee kuitenkin Teknikum. ”Pääsemme itse valitsemaan meille tulevat työntekijät Sihdin jo karsimasta porukasta”, Saarenpää toteaa. ”Ja yhtään huonoa ehdokasta ei ole vielä tullut vastaan”, hän iloitsee.

Toimialan tunteva sihtaa tarkimmin

Parhaaseen kesälomakauteen Teknikumilla on työskennellyt 30 sihtiläistä samaan aikaan. Kesätyöntekijöitä on ollut useilla osastoilla, kuten muovi- ja kumiosastoilla, taloushallinnossa, kiinteistönhoidossa ja kunnostuksessa. Pestit ovat kestäneet vaihtelevasti kahdesta viikosta seitsemään kuukauteen. Jani Saarenpään osastolla on 25 vakituista työntekijää, jotka ottavat kesätyöntekijät aina ilolla vastaan. Koko tiimi on usein mukana uusien työntekijöiden perehdytyksessä, ja jo viikossa kesätyöntekijästä on kouliintunut tehokas tiimin jäsen.

Kesätyöjakson aikana Sihdistä myös otetaan tasaisin väliajoin yhteyttä työnjohtajiin ja pidetään kirjaa kesätyöntekijöiden pestien sujumisesta. Näin molemmat osapuolet pysyvät kartalla siitä, kuinka hyvin prosessissa on onnistuttu. Kun hyvä työntekijä on löytynyt, asiakasyrityksellä on myös mahdollisuus palkata hänet omaksi työntekijäkseen. Tämä on Sihdin mallissa mahdollista puolen vuoden vuokrakauden jälkeen. Siinä ajassa oppii hyvin tuntemaan työntekijän ja hänen tapansa tehdä töitä.

Vaikka vakituista työpaikkaa ei kaikille voidakaan tarjota, hyviä kausityöntekijöitä pidetään suuressa arvossa. Kesän lopulla Teknikumin kesätyöntekijät ovat saaneet työnjohtajiltaan rohkaisevaa palautetta. ”Läksiäisiksi olen sanonut kaikille kesätyöntekijöille, että otan samat tyypit uudestaan ensi kesänä, jos he ovat vielä työtä vailla”, Jani Saarenpää kertoo.

Ota sinäkin yhteyttä Sihtiin, niin pääset valitsemaan parhaita osumia ensi kesän töihin!