Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Naiset järjestyksen takana

Sihdissä pyöritetään kuukausittain valtava määrä erilaista toimistotyötä: palkkoja, raportteja, viranomaisilmoituksia, ostoa, henkilötietojen päivittämistä… Nopeasti vaihtuvissa tilanteissa ja huimassa kasvussa paketin pysyminen kasassa ei ole itsestäänselvyys. Mutta ammattilaiset sen hanskaavat.

Toimistopäällikkö Riikka Mansnérus on ehtinyt nähdä Sihdin vauhdikkaan kasvupyrähdyksen seitsemän talossa ahkeroimansa vuoden aikana. Työtehtävätkin ovat ehtineet matkan varrella muuttua. ”Sihdin alkuaikona hoidin palkkoja ja samalla infotiskiä. Sittemmin päivät ovat täyttyneet palkkahallinnon esimiehenä, kun palkanlaskijoita on tullut taloon enemmän. Lisäksi työhöni kuuluu myyntireskontran hoitamista ja laskutusta. Olen mukana myös projektiluontoisissa ohjelmistopäivityksissä ja toimin myynnin apuna”, Riikka listaa monenkirjavien päiviensä sisältöä.

Riikka on tullut Sihtiin oltuaan rakennusliikkeessä myyntipuolen tehtävissä ja on siis ihan Sihdin ”alkuperäiskalustoa”.

Kirjanpitäjä Marjo Käppi puolestaan on ollut Sihdissä 2,5 vuotta huolehtimassa mm. kirjanpitoon, ostoreskontraan, verotukseen ja tilinpäätökseen liittyvistä tehtävistä. ”Hoidan Sihdin 10 eri yrityksen kirjanpitoa ja teen yhteistyötä esimerkiksi hallintojohtajan ja palkkatiimin kanssa. Sihdin kasvun myötä ostolaskut ovat parin viime vuoden aikana lisääntyneet ja uusien yritysten myötä työt ovat moninkertaistuneet.”

”Taisin saada herätyksen kirjanpitoon työskennellessäni lukion jälkeen konepajassa, jossa kävi kirjanpitäjä silloin tällöin vierailulla. Numeroista tosin olen tykännyt aina”, Marjo nauraa ammatinvalintansa juuria.

Byrokratian vastapainoksi urheilua ja kotoilua

Molemmat Sihdin tehopakkaukset ovat tottuneet pitämään siis useita lankoja käsissään samanaikaisesti, huolehtimaan asioiden etenemisestä – ja jopa paimentamaan työkavereitaan ”byrokratian” sujumiseksi. ”Kun yritys kasvaa, tietynlainen paperinpyöritys ja byrokratian vaatimus kasvavat samalla. Se on harvasta mukavaa, mutta asioiden pitäminen ajan tasalla säntillisesti ja koko ajan on silti helpompaa kuin selvittely jälkikäteen”, naiset toteavat.

Sekä Riikka että Marjo ovat pistäneet merkille Sihdin omaleimaisen yrityskulttuurin ja solahtaneet siihen luontevasti. Riikan mukaan henki on säilynyt alkuvuosista innostuneena ja eteenpäin pyrkivänä. Marjo taas on omien sanojensa mukaan tyypillinen kirjanpitäjä, jonka Sihdin väki on saanut mukaan porukkaan rennolla ja välittömällä asenteellaan.

Riikan arkeen mahtuu 15-vuotiaan pojan lisäksi monipuolisesti urheilua, kesämökkeilyä ja matkailua.  Marjo puolestaan nauttii arkisin kotoilusta, kesäisin muun muassa omakotitalonsa puutarhaa kuopsutellen. Lomilla arjesta irtautuminen tapahtuu pääasiassa matkustellen.