Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Johanna suoritti harjoittelun Sihdillä – ”Parasta oli mukava työporukka”

Kolmen kuukauden harjoittelujaksoni Sihdillä on kulunut vauhdikkaasti ja tulossa pikkuhiljaa päätökseensä. Harjoittelu henkilöstöassistentin tehtävissä on tarjonnut mahdollisuuden oppia rekrytointiprosessista käytännössä, ja koska työtehtävät ovat olleet vaihtelevia, kokonaiskuva henkilöstöpalvelualasta on hahmottunut hyvin. Suoritin harjoittelun osana liiketalouden opintojani.

Työtehtäviini on kuulunut muun muassa asiakaspalvelua, esimerkiksi työnhaussa auttamista sekä työntekijöiden neuvomista sairaus- ja työtapaturmatapauksissa. Tämän lisäksi työtehtäviini on kuulunut rekrytointiprosessin avustavia tehtäviä, kuten työpaikkailmoitusten tekemistä, työnhakijoiden kontaktoimista sekä yleisiä toimistotehtäviä laidasta laitaan.

Olen saanut olla päivittäin tekemisissä työnhakijoiden kanssa, mikä on opettanut, että hyvällä työhakemuksella ja iloisella asenteella pääsee pitkälle. Työ rekrytointien parissa on opettanut myös itselleni, että haastattelutilanteita on turha jännittää; haastattelijat Sihdillä ovat rentoa porukkaa!

Päällimäisenä harjoittelujaksosta jää mieleen mukava työporukka, johon olen saanut nämä kolme kuukautta kuulua. Hyvässä porukassa työtehtävätkin sujuvat lennokkaasti ja oppimista tapahtuu kuin huomaamatta. Kiitän Sihtiä harjoittelumahdollisuudesta, tästä on hyvä jatkaa!

Johanna