Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Vahvaa kasvua Oulussa

Sihdin markkinointitiimi on kiertänyt kesällä Sihdin toimistoja, tarkoituksenaan tutustua alueiden toimintaan. Heinäkuun puolivälissä vierailuvuorossa oli Oulun toimisto, joka on Sihdin pohjoisin toimipiste. Vaikka kesälomakausi on parhaillaan menossa, riitti toimistolla väkeä ja menoa kuin minä tahansa kiireisenä arkipäivänä. Tiimin koko on Oulussa kasvanut vuosi vuodelta ja tällä hetkellä toimiston arki pyörii kuuden henkilön voimin. Haastateltavana toimistolla oli yksikön päällikkö Tommi Karsikas, joka kertoi meille Sihdin toiminnasta alueella.

Tommi on vetänyt vahvalla näkemyksellä toimintaa Oulussa aina toimiston avaamisesta, vuodesta 2013 asti. Pentti Horttanainen tuli toimintaan mukaan yhdessä Tommin kanssa ja molemmat ovat siitä asti olleet pyörittämässä Sihdin toimintaa Oulun seudulla. Sekä Tommilla että Pentillä on useiden vuosien tausta alan tehtävissä jo ennen Sihtiin tuloa, joten heillä on vankka kokemus ja ymmärrys henkilöstöpalvelualasta.

Oulun alueella Sihti keskittyy toiminnassaan erityisesti rakentamisen, maanrakentamisen ja eri teollisuuden toimialojen tehtäviin. Suurin osa toiminnasta on henkilöstövuokrausta, mutta myös rekrytointeja hoidetaan ammattitaitoisesti. Kuten muillakin alueilla, myös Oulun seudun asiakkaat arvostavat Sihdin nopeaa ja paikallista toimintatapaa. Tuttuun tapaan Oulun toimiston väki ennakoi asiakkaiden tarpeita ja vastaa niihin nopeasti ja ammattitaitoisesti. Toiminta Oulussa onkin vuosi vuodelta kasvanut ja myös tulevaisuus näyttää valoisalta. Oulun alueella on käynnissä monia rakennushankkeita ja lähitulevaisuudessa onkin luvassa isoja projekteja, joissa on mukana työntekijöitä Sihdin kautta. Oulussa rikottiin juuri hieno saavutus, sillä Sihdin kautta on Oulun alueella yli 300 työntekijää töissä. Sihdin kohdalla voidaankin puhua merkittävästä alueellisesta työllistäjästä.

Toimistolla tiimi koostuu moniosaajista ja jokainen työntekijä hallitsee koko prosessin. Jokaisella henkilöllä on toki tehtävänkuvissa omat painotuksensa, mutta Tommille on tärkeää, että kaikki toimistolla tekevät hommia laidasta laitaan, jotta jokaisella henkilöllä on ymmärrys kokonaiskuvasta. Tommi kuvailee tiimiä ja heidän toimintaansa periksiantamattomaksi ja sinnikkääksi. Oulun toimistolla on tiimin kesken havaittavissa mukava pöhinä ja tunnelma sekä hyvin nähtävissä se, miten menestys alueella on saatu aikaan.

Oulun alueelta löytyy myös Adeccon toimipiste. Toimistot voivat hyödyntää synergiaetuja ja tekevätkin jossain määrin yhteistyötä toiminnassaan. Vaikka molemmilla brändeillä haetaan tekijöitä laajasti eri toimialoille, ovat rakentamisen ja teollisuuden toimialat keskittyneet Sihdille. Toimistot täydentävät hyvin toisiaan, sillä kummallakin brändillä on omat vahvat osaamisalueensa toimialoittain.

Tällä hetkellä Sihti etsii Oulun alueella työntekijöitä monenlaisiin tehtäviin. Rakennusalan ammattilaisille on monipuolinen tarve, erityisesti kirvesmiehille ja maanrakentamisen ammattilaisille. Teollisuuden töitä on laajasti tarjolla alan osaajille, etenkin hitsaajille ja asentajille. Tommi kannustaakin alan tekijöitä hakemaan töihin. Mikäli uudet työkuviot kiinnostavat, kannattaa ehdottomasti piipahtaa Oulun toimistolla kyselemässä alueen työmahdollisuuksista!