Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Hämeenlinna – pieni, mutta pippurinen

Sihti on toiminut Hämeenlinnan seudulla jo vuodesta 2009 asti. Nykyään toimisto on Adeccon ilmeen mukainen, mutta Sihdin palvelut löytyvät tuttuun tapaan saman katon alta. Vaikka perjantaipäivä Hämeenlinnassa olikin harmaa, oli Sihdin ja Adeccon toimistolla lämminhenkinen tunnelma. Haastattelimme toimistolla Kai Rautiota, joka on yksikön päällikkö ja kartuttanut ennen taloon tuloa aiemman työkokemuksen pääosin urheiluelämän puolella. Kai  aloitti tehtävässä, jossa hän tarkasteli kehittymismahdollisuuksia alueella ja silloista liiketoimintaa, mutta jäi sille tielle Sihdin ja nykyään Adeccon palvelukseen rakentamaan liiketoimintaa alueella.

Arki Hämeenlinnan toimistolla pyörii tällä hetkellä kolmen henkilön voimin. Kain lisäksi tiimiin kuuluuArttu Niemelä sekä uusimpana vahvistuksena Salla Helminen. Koska toimisto on pieni, tekevät kaikki toimistolla luonnollisesti tehtäviä laidasta laitaan, vaikka jokaisella tiimin jäsenellä onkin toki omat vastuualueensa. Kaikki tiimin jäsenet pysyvät kaiken aikaa ajan tasalla toistensa tehtävistä ja kaveria autetaan aina tarvittaessa. Toimisto sijaitsee Innoparkissa Visamäen yritysalueella, missä toimii lukuisia muitakin yrityksiä. Lisäksi lähistöltä löytyy HAMKin kampus ja alueella liikkuukin päivittäin paljon opiskelijoita, mikä tuo Visamäen yrityksille huikeita mahdollisuuksia ja synergiaetuja.

Hämeenlinnan seudulla Sihdillä on asiakkaita laidasta laitaan. Erityisesti logistiikka-alan ja tuotannon puolella toimivat yritykset ovat olleet Sihdin isoimpia asiakkaita, mutta toimintaa on myös monilla muilla toimialoilla. Hämeenlinnan seudulla useat yritykset ovat pienehköjä muutaman henkilön työllistäviä yrityksiä ja Sihti tarjoaakin myös heille helposti lähestyttävän vaihtoehdon. Alueen yksikön päällikkönä Kaille on tärkeää, että toimiston väki pitää kaiken aikaa yhteyttä yrityksiin ja asiakkaisiin. Kun yhteydenpito asiakkaiden kanssa on toimivaa ja mutkatonta, tulevat tarpeet kuunnelluiksi ja huomioiduiksi puolin ja toisin. Myös Sihdin nopea ja ketterä toiminta on saanut kiitosta asiakkailta. Kai korostaakin, että alueet ovat aina erilaisia, mikä on otettava toiminnassa kaiken aikaa huomioon. Vaikka Sihti onkin osa kansainvälistä Adecco-konsernia, niin Hämeenlinnan toimistolla tiimin toimintaa tarkkaillessa huomaa, että toiminnassa pidetään aidosti mielessä paikallisuus.

Myös työntekijät ovat tyytyväisiä Sihdin toimintaan alueella. Vierailimme kauniiseen Aulangon miljööseen sijoittuvan Aulanko Golfin Klubiravintolassa haastattelemassa sekä yrittäjää että työntekijöitä. He kaikki antoivat positiivista palautetta siitä, kuinka asiat ovat Sihdin kautta toimineet. Molemmat haastattelemamme työntekijät suosittelisivatkin mielellään Sihdin kautta työskentelyä kenelle tahansa.

Hämeenlinna on kehittyvä ja elinvoimainen alue, ja kaupungilla liikkuessa voikin joka puolella nähdä rakennustyömaita. Sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella Tampereen ja Helsingin kaupunkiseutujen välissä ovat alueen valttikortteja ja takaavat kaupungin kasvupotentiaalin myös jatkossa. Kai haluaakin varmistaa, että potentiaali Hämeenlinnassa hyödynnetään täysin, mutta samalla muistaen, että paikallinen ja ihmisläheinen toiminta pysyy aina toiminnan keskiössä.