Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Kalle Raatikainen on siirtynyt työsuojelukoordinaattoriksi ja aloittanut telinekoulutusten järjestämisen

Kalle Raatikainen on aloittanut Adeccossa työsuojelukoordinaattorin tehtävässä 1. joulukuuta alkaen. Työsuojelukoordinaattorin toimenkuvaan kuuluu telinekoulutukset ja työmaiden turvallisuudesta huolehtiminen Adecco Groupin työntekijöiden osalta.

Työmaiden turvallisuudesta pidetään huolta tekemällä esimerkiksi turvakierroksia, jossa valvotaan yleisturvallisuutta. Turvakierroksella kiinnitetään huomiota aivan perusjuttuihin, kuten esimerkiksi valjaisiin ja työskentelytapoihin. Tällä tavalla toimimalla pyritään ehkäisemään työtapaturmia.

Idea työsuojelukoordinaattorin tehtävään lähti Raatikaisen esimiehen Janne Parantaisen ideasta.

”Hän alkoi puhumaan, että työturvallisuuteen pitäisi alkaa kiinnittää huomiota enemmän”, kertoo Raatikainen.

Raatikaisen työpiste sijaitsee edelleen Äänekoskella Vuokratyöpalvelu Parantaisen toimistolla, mutta hän tulee kiertämään jatkossa työmailla ympäri Suomen.

Jatkossa tarjolla myös telinekoulutuksia

Raatikainen alkaa myös jatkossa järjestää vuokratyöntekijöille telinekoulutuksia. Raatikaisen esimiehen Janne Parantaisen mukaan idea telinekoulutuksiin on tullut siitä, että telinetyöntekijöistä on aina ollut pulaa ja koulutuksia on kyselty paljon.

”Kun Metsä Groupin biotuotetehdas tuli Äänekoskelle, tiesimme että telineporukkaa tarvitaan paljon lisää.”

Asiakkaan tilatessa Sihdiltä työntekijöitä, Kalle antaa heille alustavan telinekoulutuksen, jossa työntekijät oppivat perustaidot.

Raatikaisella on aiempaa kokemusta telinealalta noin 20 vuotta. Hän on esimerkiksi työskennellyt aiemmin työsuojeluvaltuutettuna Telinekatajalla ja ollut telinetarkastajana biotuotetehtaalla.

Parantainen kertoo huomanneensa, että on kannattavaa alkaa itse järjestää telinekoulutuksia. Aiemmin koulutuksia on pitänyt esimerkiksi oppilaitokset, mutta koulutukset ovat olleet teoriapainotteisempia ja pidempiä.

”Teoriaa pitäisi olla kaksi prosenttia ja käytännön tekemistä loput.”

Telinekoulutusten osalta vastaanotto on ollut hyvää ja Parantaisen mukaan koulutuksille on tarvetta.

”On hyvä juttu, että työturvallisuusajattelu tulee vuokrafirmoihinkin.”

Sihti Rekrytointipalvelut on osa Adecco Finland Oy:tä. Sihti ja Adecco yhdistyivät kesällä 2016 ja palvelut kattavat henkilöstövuokrauksen, rekrytoinnit, soveltuvuusarvioinnit ja uudelleensijoittamispalvelut laajasti eri toimialoille.