Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Kesäduunia vailla? Lue sihtiläisten vinkit kesätyönhakuun!

Oletko vielä vailla kesätöitä? Kesätyönhaku on käynyt kuumana koko kevään, mutta jos oma duunipaikkaisi on vielä nappaamatta, ei hätää – vielä ehdit hakea kesätöihin Sihdille! Lue alta, millaisia vinkkejä Sihdin rekrytoinnin ammattilaiset antavat kesätyönhakuun ja kesäduunissa menestymiseen sekä millaisissa kesätöissä he ovat aikanaan aloittaneet oman työuransa.

 

”Rocktähden kesätyöpaikkoja on vähän tarjolla, mutta voit lähteä kesäksi vaikkapa raksalle kantamaan lautoja ja säästää rahat kitaraan. Toisin sanoen kesätyönhaussa kannattaa olla avoin ja hakea sellaisiakin hommia, jotka eivät välttämättä vaikuta aivan tulevalta unelma-ammatiltasi. Kaikenlaisesta työstä saa arvokasta kokemusta, kontakteja ja lisätienestiä. Oma ensimmäinen kesätyöni oli raksahommissa, Sihdin Tampereen toimiston naapurissa!” – Joonas Vuorinen, HR-konsultti

 

”Ole aktiivinen työnhaussa ja ota yhteyttä työpaikkailmoituksessa mainittuihin yhteyshenkilöihin. Soita kuitenkin vain oikealla asialla  ja esitä työpaikasta sellaisia kysymyksiä, joihin et saa vastausta pelkästä työpaikkailmoituksesta. Kannattaa myös panostaa jokaiseen hakuun täysillä, vaikka se saattaa tuntua työläältä. Jos työpaikkailmoituksessa esitetään vaatimuksia esimerkiksi kokemuksesta tai työskentelyajasta, älä tuhlaa aikaasi hakuun, mikäli vaatimukset eivät kohtaa oman osaamisesi ja aikataulujesi kanssa. Näin ehdit panostaa juuri niihin paikkoihin, jotka sinulle sopivat parhaiten. Itse olen aina ollut makean perään, ja olenkin ollut kesätöissä esimerkiksi laku- ja jätskimyyjänä!” – Juulia Lehtonen, Junior HR-konsultti

 

”Hae monipuolisesti kaikenlaisia kesätyöpaikkoja. Joskus työpaikat ovat piilossa, ja sinulle saatetaan tarjota yrityksestä jotain toista kesätyöpaikkaa, kuin mihin olet alun perin hakenut. Toisaalta usein myös kesätöiden jälkeen yrityksessä tarjoutuu mahdollisuuksia jatkaa erilaisiin tehtäviin. Kannattaa siis laittaa hakemusta sellaisiinkin paikkoihin, joita ei välttämättä heti ensimmäisenä tullut ajatelleeksi! Ensimmäisessä omassa kesätyössäni asensin lamppuja raksalla!”Sofia Lavaste, HR-assistentti

 

”Täytä kesätyöhakemukset huolellisesti loppuun saakka ja kerro kaikki osaamisesi, josta kyseisessä kesätyössä voisi olla hyötyä. Näin rekrytoijien on huomattavasti helpompaa saada kuva siitä, millaiseen kesätyöhön voisit sopia. Itse olen ollut nuorena kesätöissä mm. mansikkamaalla sekä leiriohjaajana.” – Harri Oksanen, Myyntipäällikkö

 

”Hoida hommasi kesätöissä hyvin, ole reipas ja oma-aloitteinen. Saavu työhaastatteluun ja työpaikalle ajoissa ja ilmoita poissaoloista ja muista muutoksista välittömästi. Muista myös avoimuus kesätyönhaussa. Työuralla täytyy usein aloittaa hyvin yksinkertaisista hommista ja sellaisistakin töistä, jotka eivät välttämättä tunnu äkkiseltään aivan omilta. Niin olen itse saanut jalkaa oven väliin ja päässyt uralla eteenpäin. Itse olen ollut kesätöissä mm. poimimassa herneitä ja jakamassa mainoksia. Siitä se on lähtenyt!” – Mirkka Rautajuuri-Tuulimo, HR-konsultti

 

”Ole aidosti kiinnostunut ja aktiivinen ja tee kesätyöpaikalla huolellisesti kaikki, mitä pyydetään – myös kaikista yksinkertaisimmat tehtävät. Kun teet työn hyvin ja huolella, se poikii varmasti uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Ole työpaikalla aktiivinen, kiinnostunut ja kysele. Sitä kautta opit kokeneemmilta työntekijöiltä. Ensimmäinen varsinainen kesätyöni oli rakennusapumiehen paikka ollessani 15-16-vuotias.” – Sergei Tarabarov, Myyntipäällikkö

 

Ota vinkit talteen ja katso kaikki Sihdin kesätyöpaikat Avoimet työpaikat -sivultamme hakusanalla ”kesätyö”!