Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Raksan kautta Sihdin hakijakoordinaattoriksi

Jimmy Nybergin, 22, tie Sihdin henkilöstöneuvottelijaksi kävi raksan kautta. Jimmy päätyi töihin Sihdille vuonna 2015, kun hän oli juuri valmistumassa talonrakentajaksi Tampereen seudun ammattiopistosta Tredusta. Jimmyn opinnot olivat edenneet aikataulua nopeammin, ja hän oli todistusta vaille valmis talonrakentaja jo neljä kuukautta ennen kevään virallista valmistumispäivää.

Ilman todistusta työnhaku osoittautui kuitenkin hankalaksi, eikä Jimmylle meinannut löytyä aktiivisesta etsinnästä ja työmailla kiertelystä huolimatta rakennusalan töitä ennen virallista valmistumista. Onnekseen Jimmy löysi Sihdin ja tutustui mahdollisuuteen työskennellä rakennustyömailla vuokratyöntekijänä. Pian Jimmy pääsikin aloittamaan Sihdin kautta työt rakennusmiehenä keikkaluontoisesti.

Hommia raksalla riitti, ja Jimmy pääsi työskentelemään rakennusapumiehen ja rakennusmiehen tehtävissä täysipäiväisesti yhdeksän kuukauden ajan, aina asepalveluksen aloittamiseen asti. Töitä riitti myös intin jälkeen, ja kotiuduttuaan Jimmy pääsi taas jatkamaan raksahommia Sihdillä. Jimmyn kokemukset vuokratyöstä Sihdin kautta ovat pelkästään positiivisia.

”Vuokratyö Sihdillä oli todella helppoa ja joustavaa. Aloittaessani työt uin vielä kilpaa, ja töistä sai aina vapaata kisojen ajaksi. Aina halutessani on myös järjestynyt mahdollisuus esimerkiksi reissaamiseen, mikä on ollut todella positiivinen juttu. Lisäksi keikkatyössä sai jalkaa oven väliin monissa eri yrityksissä, ja työtarjouksia onkin tullut useista paikoista eri työmailla työskentelyn myötä”, Jimmy kuvailee aikaisempaa työtään rakennustyömailla.

Puolen vuoden työskentelyn jälkeen Jimmy päätyi hetkeksi ulkomaille muihin tehtäviin. Suomeen paluun lähestyessä Jimmy otti jälleen yhteyttä Sihtiin työnhaun merkeissä. Tällä kertaa Jimmy toivoi vaihtelua työuralleen ja hänelle tarjottiin täysin uudenlaisia tehtäviä Sihdin omassa organisaatiossa hakijakoordinaattorina.

Nyt Jimmy on työskennellyt Sihdin hakijakoordinaattorina kolmen kuukauden ajan. Uusiin tehtäviin kuuluu esimerkiksi potentiaalisten työntekijöiden etsintää ja kontaktointia, työhaastatteluiden tekemistä sekä oppilaitos- ja messuvierailuja. Tausta Sihdin vuokratyöntekijänä on nykyisessä tehtävässä Jimmyn mielestä ehdoton etu.

”On huomattavasti helpompaa kertoa työskentelystä Sihdillä työnhakijoille, kun tietää omakohtaisesti, mistä puhuu. Vuokratyöhön liittyy myös usein ennakkoluuloja ja epätietoisuutta, joita on mahdollista oikaista kertomalla omista myönteisistä kokemuksistaan. Lisäksi rakennusalan työntekijöitä haettaessa on tietysti helpompaa löytää oikeat tekijät, kun tietää, millaisia tehtävät ovat käytännössä ja millaisia ominaisuuksia niissä työntekijöiltä vaaditaan.”

Työtä etsiviä Jimmy kannustaa tutustumaan rohkeasti myös vuokratyömahdollisuuksiin.

”Ainakin omassa tapauksessani vuokratyö pelasti minut tilanteessa, jossa työtä ei tahtonut löytyä mistään muualta. Vaikka työ Sihdillä oli keikkaluontoista, työt eivät missään vaiheessa loppuneet kesken – ensimmäisen yhdeksän rakennusmiehenä työskentelemäni kuukauden aikana vietin vain kaksi arkipäivää ilman töitä. Vaikka töitä tarjottiin toisinaan muualtakin, en olisi vaihtanut Sihdillä työskentelyn joustavuutta ja vaihtelevuutta toiseen työpaikkaan.”