Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

10 vuotta eikä suotta

Helmikuussa 2009 ”JP” ja ”Vilkku” perustivat Rekrytointipalvelu Sihti -nimisen yrityksen Tampereella. Tämän vuoden helmikuun ensimmäinen päivä olikin merkittävä päivämäärä, sillä silloin tuli Sihdin brändille täyteen 10 ikävuotta. Mitä kaikkea tuon 10 vuoden aikana on oikein tapahtunutkaan? Noihin 10 vuoteen mahtuu mitä moninaisempia muistoja ja hetkiä, työpäiviä sekä tarinoita niin työstä kuin työn tekemisestäkin. Viimeisimmät pari vuotta on kuljettu Adecco Finlandin matkassa ja voidaankin sanoa, että Sihti on käynyt läpi aikamoisen polun pienestä tamperelaisesta kahden hengen yrityksestä osaksi isoa globaalia henkilöstöpalvelualan toimijaa.

”Ain laulain työtäs tee..” tai ainakin hymyssä suin kuten Jori ”Vilkku” Vileniuksen ja Jukka-Pekka ”JP” Annalan kuvassa vuodelta 2011 näkyy.

Sihdin tavoitteena on alusta alkaen ollut yhdistää työt ja tekijät – työnhakijoille on tarjottu mielenkiintoisia työpaikkoja ja asiakasyrityksille heidän tarvitsemiaan työntekijöitä. Onnistuneet henkilöstöratkaisut tarkoittavat oikeiden ihmisten löytämistä – päiväksi tai loppuelämäksi. Sihdin brändi on vuosien saatossa laajentunut kattamaan Suomen maantieteellisesti kattavasti ja toimistoja löytyykin tällä hetkellä yli kymmeneltä paikkakunnalta. Merkittävä luku Sihdin tarinassa alkoi, kun vuonna 2016 juhlistettiin Adeccon ja Sihdin ”häitä” kansainvälisen Adecco Groupin ostettua Sihdin. Osana Adecco Groupia palvelemme asiakkaita ja työnhakijoita Suomessa yhteensä jo noin 180 asiantuntijan voimin 20 eri paikkakunnalla. Kauttamme työllistyy kuukausittain jopa 2800 työntekijää ja teemme vuosittain yli 500 rekrytointia.

Sihdin ja Adeccon yhteinen taival alkoi vuonna 2016

Sihdin vahvinta osaamisaluetta on aina ollut erityisesti rakennusala ja alan osaajia on talon listoilla tälläkin hetkellä merkittävä määrä. Suuresta mittakaavasta huolimatta toiminta on pyritty pitämään kuitenkin yhtä helposti lähestyttävänä kuin mitä se on yrityksen perustamisajoista lähtien ollutkin. Toimistoilla on aina lämmin tunnelma ja työnhakijat tai töistä kiinnostuneet ovat tervetulleita piipahtamaan toimistolle vaikkapa kahvikupposen äärelle. Vaikka kiire painaa aika ajoin päälle, on asiakkaille, työntekijöille ja työnhakijoille löydetty aina aikaa.

10 vuotiaalle maailma näyttää olevan täynnä mahdollisuuksia. Tästä onkin hyvä jatkaa matkaa kohti seuraavia pyöreitä. Kristallipalloa meiltä ei löydy, joten sitä emme varmasti tiedä miltä maailma tai Sihti 10 vuoden päästä näyttävät. Varmaa kuitenkin on, että työelämä, työnteko ja maailma muutenkin muuttuvat tuossa ajassa. Globalisaatio, ilmastonmuutos ja muut maailman suuret kysymykset tarjoavat meille haasteita, joihin jokaisen yrityksen tulee osata vastata. Me Sihdillä uskomme, että paremmat työpäivät ovat varmasti myös tuolloin ajankohtaisia, joten perusajatuksemme on mitä todennäköisimmin myös silloin ajankohtainen.

Sihdillä osataan heittäytyä! Vuoden 2018 ystävänpäivää juhlistettiin näin.