Sihdin rekrytointiprosessi

– työnhakijana Sihdillä

Sihdissä uusi työpaikka?

Kun on aika alkaa tähystää uusia työmaita, me Sihdillä tuemme sinua jokaisessa työnhakuun sisältyvässä vaiheessa. Me välitämme siitä, että hyvät tekijät ja mielenkiintoiset työt kohtaavat toisensa – tämä on Sihdin sujuvan ja joustavan rekrytointiprosessin kantava ajatus. Sihdin kautta voitkin löytää työelämän täysosuman joko työllistymällä Sihdin kirjoille tai asiakasyritykseemme.

Miten vuokratyö ja rekrytointi eroavat toisistaan?

Icon
Vuokratyö

Sihti huolehtii kaikista työnantajan vastuista, kuten palkanmaksusta, vakuutusmaksuista, työvarusteiden ja pätevyyskorttien hankkimisesta sekä työterveyshuollon järjestämisestä. Työt suoritetaan Sihdin asiakasyrityksessä, joka vastaa myös varsinaiseen työhön perehdyttämisestä käytännön tasolla.

Icon
Rekrytointi

Rekrytointiprosessissa valittava työntekijä työllistyy suoraan Sihdin asiakasyrityksen kirjoille. Sihti vastaa rekrytointiprosessista, eli auttaa asiakasyritystään esimerkiksi työnhakijoiden haastattelemisesta ja mahdollisten soveltuvuusarvioiden läpiviemisestä, mutta solmit työsuhteesi asiakasyrityksen kanssa.

Sihtaa uudelle uralle

– löydä uusi työsi Sihdin avulla!

Mitä Sihdin rekrytointiprosessi tarkoittaa?

Sihdin rekrytointiprosessin kivijalka olet sinä. Rekrytointiprosessiimme kuuluu eri vaiheita, sillä tarkoituksenamme on tutustua sinuun ja sinun osaamiseesi, persoonaasi ja ominaisuuksiisi, jotta voimme tarjota juuri sinulle sopivaa tehtävää. Sihdin rekrytointiprosessi on vastuullinen, eettinen ja oikeudenmukainen aivan alkumetreiltä loppuun asti. Haluamme varmistaa, että tehtävä ja yritys sopivat juuri sinulle.

Sihdin rekrytointiprosessin runko muodostuu seuraavista osista:

Työpaikkailmoitus ja hakuaika

Usein uutta työntekijää etsitään julkaisemalla työpaikkailmoitus eri kanavissa, ja perinteisen työpaikkailmoituksen rinnalla voi olla myös suorahakua. Voit siis päästä rekrytointiprosessiin mukaan hakemalla itse tehtävää tai suorahakijan yhteydenoton kautta. Työpaikkailmoituksessa kerrotaan usein, milloin hakuaika päättyy.

Puhelin- tai videohaastattelu

Kun työpaikkailmoituksessa mainittu hakuaika on päättynyt, Sihdin konsultti ottaa yhteyttä hakijoihin ja käy sopivimpien hakijoiden kanssa lyhyet puhelin- tai videohaastattelut.  Tässä vaiheessa tarkoituksena on selvittää, millainen taustaa ja osaamista hakuprosessissa mukana olevilla henkilöillä on.

Haastatteluvaihe

Saitko kutsun haastatteluun? Rekrytointiprosessin haastattelussa Sihdin konsultti esittää sinulle kysymyksiä, joiden tarkoituksena on selvittää, mistä motivaatiosi kumpuaa, millainen tapasi työskennellä on ja millaisia toiveita sinulla on uudelta työltä. Sihdin konsultti kertoo niin yrityksestä kuin työnkuvasta tarkemmin, ja lisäksi haastatteluun varataan aikaa, jotta myös sinä voit kysyä haluamistasi asioista.

Jatkohaastattelu yrityksessä

Asiakasyritys valitsee Sihdin tukemana sopivimmat hakijat jatkokeskusteluihin. Kun sinut kutsutaan käymään haastattelussa yrityksessä, jonka tarjoamasta työpaikasta olet kiinnostunut, sinulla on hieno mahdollisuus tutustua niin työtehtävään kuin tuleviin työtovereihisi.

Soveltuvuusarviointi

Prosessissa voi olla mukana arviointimenetelmiä, joiden tarkoituksena on selvittää tarkemmin soveltuvuuttasi tehtävään. Syvähaastattelussa saat myös kuulla palautetta suorittamistasi testeistä. Soveltuvuusarvioinnista vastaavat emoyhtiömme Adeccon arviointikonsultit, jotka ovat arvioinnin ammattilaisia. Arviointikonsulttiemme toiminta on aina eettistä, luottamuksellisesta ja alan standardeja noudattavaa.

Suosittelijoiden tarkistaminen

Suosittelijalla tarkoitetaan henkilöä, joka pystyy kertomaan, miten olet tosiasiassa suoriutunut aiemmista työtehtävistäsi. Suosittelija on useimmiten esihenkilö tai kollega. Pyydämmekin sinua nimeämään mieluusti 2–3 suosittelijaa, joihin otamme yhteyttä luvallasi. Jos olet lisännyt suosittelijasi ansioluetteloosi, tarkistathan, että suosittelijoidesi yhteystiedot ovat ajan tasalla ja että voimme tavoitella heitä.

Rekrytointiprosessin loppuvaiheet

Haastattelujen ja mahdollisten soveltuvuusarviointien jälkeen tehtävää tarjotaan henkilölle, joka parhaiten sopii tiimiin ja tehtävään – ja jolle tehtävä sopii! Olemme sekä sinuun että asiakasyritykseen yhteydessä työsuhteen ensimmäisten kuukausien aikana varmistaaksemme, että sinä ja asiakasyrityksemme koette rekrytoinnin onnistuneeksi.

 

Löydä uusi työpaikkasi

Search icon
Location icon

Työpaikkoja eri toimialoilla

Lähetä avoin hakemus

Eikö sivuiltamme löytynyt sinulle sopivaa työpaikkaa? Voit tallentaa avoimen hakijaprofiilisi ja kertoa, millaisista töistä olet kiinnostunut. Näin voimme olla sinuun yhteydessä, kun meillä on juuri sinua kiinnostavia tehtäviä tarjolla.

Sihdin ammattitaito tukenasi

Icon
Vastuullisuus

Sihdin rekrytointiprosessi perustuu vastuullisuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja rehtiin toimintaan. Rekrytointiprosessin keskiössä ovat sinun osaamisesi ja potentiaalisi – kaikkien rekrytointiprosessien vaiheiden avulla tähtäämme siihen, että löydät juuri sinulle sopivan työn.

Icon
Ymmärrys toimialasta

Olemme erikoistuneet rakentamisen ja teollisuuden toimialoihin. Erikoistumisella takaamme, että ymmärrämme toimialojen erityistarpeita ja vaatimuksia valtakunnallisesti. Vuodesta 2009 lähtien olemme auttaneet työntekijöitä löytämään uusia työpaikkoja asiakasyrityksissämme koko Suomen alueella.

Icon
Ammattitaito

Sihdin kokeneet rekrytointikonsultit ovat tukenasi ja pitävät sinut ajan tasalla rekrytointiprosessin jokaisessa vaiheessa. Jos et tule valituksi hakemaasi tehtävään, asiakasyrityksissämme voi olla muita, sinua kiinnostavia työpaikkoja tarjolla.