Viisi syytä, miksi henkilöstövuokraus kannattaa!

Lukuaika:

3 min

21.11.2022

Viisi syytä, miksi henkilöstövuokraus kannattaa!

21.11.2022


Poikkeustilanne on tuonut uusia haasteita yritysten arkeen, mutta se on myös antanut tilaa innovatiivisuudelle ja vanhojen toimintatapojen kehittämiselle. Poikkeustilanteessa myös henkilöstövuokraus ja tilapäinen sekä joustava työvoima ovat nostaneet päätään. Sekä työnantajat että työntekijät ovat olleet uuden äärellä ja vuokratyö on tuonut paljon mahdollisuuksia niin tekijöiden kuin työnantajien suuntaan.  Myös yritykset, jotka eivät ole aikaisemmin hyödyntäneet vuokratyövoimaa, voivat saada nopeasti ja joustavasti työntekijöitä vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Listasimme viisi hyvää syytä siihen, miksi henkilöstövuokraus on yrityksen kannalta joustava ja turvallinen ratkaisu niin poikkeustilanteessa kuin tavallisina aikoina. Tunnistatko näistä yrityksesi arkeen kuuluvia resursoinnin haasteita?

1. Henkilöstövuokraus – joustavasti työvoimaa

Mistä löytyvät tekijät, kun omat ovat sairaana tai lomilla? Entä jos töitä tuleekin äkillisesti lisää? Työnantajan eteen saattaa tulla yllättäviä tilanteita, jolloin työntekijöitä tarvitaan nopealla aikataululla. Henkilöstövuokraus on joustava tapa lisätä henkilöstön määrää esimerkiksi vilkkaimpana sesonkiaikana tai sairauslomasijaisuuksissa. Tällöin yritys saa osaajan käyttöönsä juuri siksi ajaksi kuin on tarpeen.

2. Työnantajavastuu HR-kumppanille

Henkilöstövuokrausyritys kantaa vastuun työntekijästä – huolehtii, että työntekijällä on kunnossa kaikki työn tekemiseen tarvittavat luvat ja osaaminen, sekä antaa hänelle laadukkaat varusteet aina kypärästä suojalaseihin ja turvakengistä vaatteisiin. Henkilöstövuokrausyritys hoitaa myös kaikki työntekijän työsuhdeasiat työsopimuksineen. Yritykselle vapautuu näin aikaa keskittyä omaan liiketoimintaansa.

3. Yrityksen resurssien järkevämpi jakaminen

Rekrytointiprosessi itsessään on haastavaa ja siinä onnistuminen vaatii asiantuntijuutta. Kun työntekijöiden etsimisen, valintaprosessin ja työsuhdeasiat hoitaa ulkopuolinen asiantuntija, jää yritykselle enemmän aikaa ja resursseja keskittyä omaan leipälajiinsa.

4. Tekijöitä juuri oikeaan tarpeeseen

Henkilöstövuokraus tarjoaa helpon ja kustannustehokkaan vaihtoehdon yrityksen resursoinnin haasteisiin. Valmiista poolista löytyy työntekijöitä sekä kiireapulaiseksi että pidempiaikaiseksi työntekijäksi. Ulkopuolisesta kumppanista voi olla myös hyötyä, jos yritys etsii erikoisosaamista, jota ei talon sisältä löydy.

5. Työturvallisuus ja henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokrausyrityksellä on yleisvastuu työturvallisuusasioiden hoitamisessa. (https://ttk.fi/) Sihdin tavoitteena on nolla työtapaturmaa kaikilla työmailla, ja työturvallisuuteen liittyviä toimintatapoja kehitetään jatkuvasti. Sihdillä perehdytetään kaikki työntekijät perusteellisesti ennen työn aloitusta muun muassa työturvallisuusoppailla, -ohjeilla ja -videoilla.

Olisiko henkilöstövuokraus ratkaisu myös teidän yrityksenne osaajatarpeeseen? Kaikki Sihdin toimipisteet palvelevat lähialueidensa kuntia ja kaupunkeja, joten ole rohkeasti yhteydessä lähimpään Sihdin toimipisteeseen, vaikka juuri sinun paikkakunnalla toimistoamme ei olisikaan.