Vuoro-portaali

Sihdillä tunnit kirjataan helposti ja nopeasti sähköisessä muodossa. Olemme koonneet tälle sivulle ohjeita ja vinkkejä Vuoro-portaaliin käyttöön. Jos sinulla on kysymyksiä Vuoro-portaalin käyttämiseen liittyen, otathan Sihtiin yhteyttä!

Miten kirjaudun Vuoro-portaaliin?

Kun aloitat Sihdin työntekijänä, saat työsuhteesi alussa sähköpostitse kirjautumistunnukset ja linkin portaalin käyttöä varten. Pääset portaaliin myös alla olevan linkin kautta. Kirjautuminen onnistuu sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Ensisijaisesti suosittelemme, että käytät Chrome-selainta. Portaali ei ole yhteensopiva Internet Explorerin kanssa.

Kirjaudu Vuoroon

Ohjeet tuntien kirjaamiseen Vuoro-portaalissa

Työaikaraportoinnin aikataulu pohjautuu palkkajaksoihin. Käy kirjaamassa tuntisi palkkajakson päätyttyä seuraavasti:

Kahden viikon palkkajakso

Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä.

Puolen kuun palkkajakso tai kuukausipalkka

Jos työskentelet puolen kuukauden palkkajaksolla (kuukauden 1.–15. päivä sekä kuukauden 16.-kuun viimeinen päivä) tai kuukausipalkkaisena työntekijänä, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana päivänä klo 24 mennessä.

Kun olet kirjautunut portaaliin, pääset työaikaraportteihin sivun yläreunassa olevaa Työaikaraportit-linkkiä klikkaamalla.

Työaikaraportit-näkymään on listattu työaikaraporttisi aikaisemmilta viikoilta, tältä viikolta, seuraavalta viikolta ja tulevilta viikoilta. Saat viikkokohtaisen työaikaraportin auki klikkaamalla työtehtävän alla olevaa nuolipainiketta. Historia-näkymästä löydät hyväksytyt sekä jo umpeutuneet työaikaraportit.

Aloitussivulla näet täyttämättömät ja tulevat työaikaraporttisi sivun alareunassa.

Jos et ole tehnyt viikolla yhtään työtuntia, sinun ei tarvitse lähettää työaikaraporttia.

Tarkistathan ennen työtuntien kirjaamista, että teet kirjaukset oikealle toimeksiannolle tai viitteelle. Jos saat esimieheltäsi samalle työviikolle useampia viitteitä, joille et löydä työaikaraporttia, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi ennen työaikaraportin täyttämistä. Viite näkyy työaikaraportin yläreunassa.

Lisää työtuntien aloitus- ja lopetusaika sekä palkattomat tauot. Valitse aika alasvetovalikosta tai syötä aika muodossa 0:00.

Voit kopioida samat kellonajat seuraavalle päivälle.

Jos joudut poistamaan työvuoron, tyhjennä kentät. Älä käytä kellonaikaa 0:00.

Kirjaa poissaolopäivälle koko sovitun työvuoron aloitus- ja lopetusaika sekä tauon pituus.

Valitse ”olin poissa koko päivän / osan päivästä ”. Valitse listalta poissaolon syy ja kirjaa poissaolon alkamis- ja päättymisajat. Jos et löydä listalta sopivaa syytä, valitse ’Muu poissaolo’ ja tee tarkennus kommenttikenttään.

Sairaspoissaolosta ilmoittaminen ja sairaspoissaolotodistuksen toimittaminen on edellytys palkanmaksulle. Ilmoita poissaolostasi sekä Sihdin yhteyshenkilöllesi että työnjohdolle tai esihenkilöllesi yritykseen, jossa olet töissä. Työaikaraporttiin tehty poissaolomerkintä ei ole ilmoitus poissaolosta.

Jos olet palkallisella lomalla, sinun ei tarvitse kirjata lomia sähköiselle työaikaraportille sähköposti -ilmoituksen lisäksi. Halutessasi voit kuitenkin käyttää lomien kirjaamiseen syytä ’Muu poissaolo’ ja kirjata kommenttikenttään tarkennuksen.

Poissaolotunnit vähentyvät kirjaamastasi kokonaistyöajasta

Lomat on sovittava erikseen asiakasyrityksen ja Sihdin yhteyshenkilön kanssa ja ne tulee ilmoittaa sähköpostitse palkkahallinnolle etukäteen hyvissä ajoin.

Jos sinulle maksetaan prosentuaalinen ylityökorvaus, valitse Ylityö -laatikko ja kirjaa työpäiväkohtaisesti tekemäsi ylityötunnit. Huomioithan, että ylitöistä tulee sopia erikseen asiakasyrityksen kanssa.

Jos teet tunteja sisään tai käytössä on tasoittumisjärjestelmä, lisää tieto kommenttikenttään ja jätä Ylityö -laatikko valitsematta. Tällöin tunnit huomioidaan palkanmaksussa ilman korotuksia.

Jos käytössäsi on työaikapankki, saat erillisen ohjeen yhteyshenkilöltäsi.

Jos sinulla on muita korvauksia kuten olosuhde- tai ateriakorvauksia, voit lisätä niitä “Lisät” -kohtaan valitsemalla alasvetovalikosta oikean lisän ja lisäämällä määrän (kappale/tunti). Jos haluat lisätä päivälle useamman kuin yhden lisän, klikkaa Lisät – kohdasta uudelleen. Jos listastasi puuttuu mielestäsi jokin lisä, ole yhteydessä omaan yhteyshenkilöösi.

Matkalaskua (päivärahat ja kilometrikorvaukset) varten saat lisäohjeen yhteyshenkilöltäsi. Rakennusliiton alaisia matkakustannusten korvauksia sekä työkalukorvauksia ei tarvitse erikseen kirjata. Ilmoitathan kuitenkin yhteyshenkilöllesi, jos kohteesi vaihtuu.

Jokaisen työpäivän kohdalla on erillinen kommenttikenttä, johon voit lisätä palkanmaksua koskevia lisätietoja.

Työtuntisi menevät asiakasyrityksen, jossa työskentelet, esihenkilölle tai työnjohdolle tarkistettaviksi.

Lähetä työaikaraporttisi hyväksyttäväksi klikkaamalla Lähetä työaikaraportti -painiketta tai tallenna se myöhemmin muokattavaksi Tallenna -painikkeella. Kirjaathan koko viikon työtunnit ennen työaikaraportin lähettämistä.

Työaikaraportin tilaksi muuttuu ”lähetetty” kun se on onnistuneesti lähtenyt asiakkaalle hyväksyttäväksi. Tämän jälkeen et voi enää muokata työaikaraporttia – muistathan siksi aina lähettää valmiin työaikaraportin. Tallennetut työaikaraportit eivät siirry hyväksyttäviksi tai palkanlaskentaan.

Työaikaraportin tilamerkinnät: Avoin, lähetetty, hyväksytty, hylätty, umpeutunut.

Saat sähköpostilla viestin, jos työaikaraporttisi on hylätty. Näet kommenteista, mitä sinun täytyy muokata työaikaraportilla. Jos työaikaraporttisi on hylätty, kirjaudu Vuoro-portaaliin tekemään tarvittavat muutokset ja lähetä se uudelleen hyväksyttäväksi mahdollisimman pian saatuasi viestin hylkäyksestä.

Olethan yhteydessä Sihdin yhteyshenkilöösi, mikäli työaikaraporttisi on umpeutunut. Umpeutuneille työaikaraporteille ei pääse syöttämään tunteja. Työaikaraportit lukkiutuvat seuraavien määräaikojen jälkeen:

  • Jos työskentelet kahden viikon palkkajaksolla, lähetä työaikaraportit palkkajakson päättymisestä seuraavana maanantaina klo 24 mennessä.
  • Jos työskentelet puolen kuukauden palkkajaksolla (kuun 1.–15. päivä sekä 16.päivästä kuun loppuun) tai kuukausipalkkaisena työntekijänä, palkkajakson päätyttyä lähetä työaikaraportit viimeistään seuraavana päivänä klo 24.00 mennessä.

Jälkikäteen ilmoitettavat työtunnit lähetetään sähköpostilla palkkahallintoon. Pyydäthän sähköpostiin asiakasyrityksen esimieheltä kuittauksen.

Jos teit päivän aikana kaksi työvuoroa samalle toimeksiannolle:

  • Lisää päivälle koko työpäivän pituus – aika, jolloin aloitit ensimmäisen vuoron ja aika jolloin jälkimmäinen vuoro päättyi.
  • Klikkaa ’Olin poissa koko päivän / osan päivästä’ ja valitse poissaolon syyksi ”Muu poissaolo”.
  • Lisää vuorojen välissä ollut aika poissaolotunteihin sekä tarkenna kommenttikenttään, että olet tehnyt useamman työvuoron.

Poissaolotunnit vähentyvät kirjaamastasi kokonaistyöajasta.

Unohdin salasanani, miten toimin?

Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa Unohditko salasanasi – linkkiä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit asettaa uuden salasanan. Huomioithan, että salasanan voi vaihtaa vain kerran 24 tunnin sisään.

Yhteydenotto

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä osoitteeseen yhteydenottopyynnot@sihti.fi tai soita Sihdin yhteyshenkilöllesi tai laita viestiä chatin kautta portaalissa arkisin klo 8-16.

Jäikö sinulle kysymyksiä?

Ota meihin yhteyttä tai kurkkaa useimmin kysytyt kysymykset!