Aapo-portaali

Asiakkaiden portaali tuntilistojen hyväksymiseen

Hyväksy työntekijöiden tunnit nopeasti Aapo-portaalissamme

Icon
Kirjaudu Aapoon

Kirjaudu portaaliin sähköpostitse saamillasi tunnuksilla

Icon
Tarkista hyväksyttävät tuntilistat

Voit käydä läpi työntekijöiden täyttämiä työaikaraportteja ja toimeksiantoja yhdessä näkymässä

Icon
Hyväksy tai lähetä korjattavaksi

Voit tarkistaa kaikkien työntekijöiden tunnit kerralla tai tarkastella yksittäisten työntekijöiden tunteja.

Kirjaudu Aapoon

Aapo-portaali

Kaikki
Hyvä tietää tuntilistoja hyväksyttäessä
Sisäänkirjautuminen

Hyvä tietää tuntilistoja hyväksyttäessä

Työntekijöille maksettava palkka perustuu tehtyihin tunteihin, jotka hän kirjaa sähköiseen työaikaraportointijärjestelmään. Työntekijä lähettää tunnit työpaikan työnjohdolle tai esihenkilölle tarkastettaviksi palkkajakson päätyttyä. Työntekijöiden palkat ja yritykselle menevät laskut pohjautuvat työntekijän toteutuneisiin työtunteihin. Jotta laskutukseen menevät tuntitiedot ovat varmasti oikein, käythän tarkistamassa jokaisen työntekijän tunnit.

Työntekijät työskentelevät eri palkkajaksoilla vallitsevan työehtosopimuksen mukaisesti. Joidenkin palkkajaksojen osalta hyväksymisaika on yhden arkipäivän lyhempi esimerkiksi arkipyhien vuoksi. Tällöin saat kuitenkin sähköpostitse muistutusviestin viimeisen hyväksymispäivän aamuna, mikäli sinulla on hyväksyntää odottavia työaikaraportteja.

 • Kahden viikon palkkajakso Työaikaraportit tulee hyväksyä palkkajakson päättymisestä seuraavan viikon tiistaina klo 24 mennessä
 • Kuukausipalkka Työaikaraportit tulee hyväksyä kalenterikuukaudelta kuukauden päättymisestä kahden arkipäivän aikana.

Saat yksittäisen työaikaraportin tarkat tiedot tarvittaessa auki klikkaamalla sen numeroa. Työaikaraportin tiedoista näet muun muassa viitteen, tilauksen nimen, työntekijän nimen, statuksen, koko viikon työtuntimäärän sekä poissaolotunnit.

Työaikaraportin oletusnäkymässä näet

 • työvuoron aloitus- ja lopetusajat (tauko vähennetään työtunneista automaattisesti, jos työntekijä on sen merkinnyt)
 • tehdyt työtunnit per päivä
 • poissaolotunnit
 • ylityöt (Y=merkitty ylityöksi) eli prosentuaalisilla korotuksilla maksettavaksi
 • työntekijän merkkaamat lisät sekä niiden lukumäärän
 • työntekijän kommentit (jos työntekijällä on päiväkohtaista raportoitavaa työvuorojen lisäksi)

Kaikki ajat ovat 5 min tarkkuudella.

Klikkaa vasemmassa alareunassa olevaa ”Näytä kaikki” -linkkiä nähdäksesi poissaolon syyn.

Työntekijän koko viikkoa koskevat kommentit löydät sivun alareunasta.

Voit hyväksyä työaikaraportin suoraan hyväksyntää odottavien listalta valitsemalla työaikaraportin ja klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa nuolta sekä valitsemalla ”Hyväksy”.  Voit myös halutessasi valita yhden tai useamman työaikaraportin ja klikata sivun yläreunassa olevaa ”Hyväksy kaikki”- painiketta. Tällöin hyväksyt samanaikaisesti kaikki valitsemasi työaikaraportit.

Huomioithan, että työaikaraportteja voi hyväksyä tai hylätä vain työntekijä- tai viikkotasolla. Hyväksytyt työaikaraportit siirtyvät Adeccon/Sihdin taloushallinnon käsiteltäviksi.

Voit myös hyväksyä tai hylätä yksittäisen työaikaraportin avaamalla työaikaraportin ja klikkaamalla sen alaosassa olevasta ”Hyväksymishistoria”- kohdasta hyväksy tai hylkää.

Saat sähköpostitse ilmoituksen, kun sinulla on työaikaraportti hyväksyttävänä. Pääset pikahyväksymään työaikaraportin myös vastaamalla suoraan sähköpostiin HYVÄKSYN tai HYLKÄÄN. Huomioithan kuitenkin, että sähköpostiin tulevassa ilmoituksessa on kuitenkin vain suppea yhteenveto työntekijän lähettämästä työaikaraportista. Nähdäksesi kaikki työaikaraportin tiedot sinun tulee kirjautua Aapoon.

Jos työaikaraportissa on virheitä tai puutteita, voit hylätä sen portaalissa joko hyväksyntää odottavien näkymästä tai avaamalla kyseisen työaikaraportin.

Jos hylkäät työaikaraportin, sinun täytyy lisätä hylkäyksen syy vapaaseen kommenttikenttään. Työntekijä näkee kommenttisi hänelle palautuvassa työaikaraportissa.

Kun työntekijä on tehnyt muokkaukset, työaikaraportti palautuu sinulle uudelleen hyväksyttäväksi. Saat tästä erillisen ilmoituksen sähköpostitse.

Hyväksyntää odottavien työaikaraporttien alapuolelta voit tarkastella muitakin työaikaraportteja.

Voit tarkastella kaikkia työaikaraportteja tai suodattaa niitä statuksen mukaan:

 • All/Kaikki
 • Approved/Hyväksytty
 • Edited by payroll/Palkkahallinnon muokkaama
 • Expired/Umpeutunut
 • Pending approval/Odottaa hyväksyntää
 • Rejected/Hylätty
 • Viimeksi tarkastellut (oletus)

Jos työntekijä on kirjannut ylitöitä, jotka tulevat maksettaviksi prosentuaalisilla korotuksilla, näkyy ylityösarakkeessa merkintä ”kyllä”. Samalla näet myös tarkemmat kommentit sekä työntekijän kirjaamat päiväkohtaiset lisät.

Voit tarkistaa, mille päivälle ylityömerkintä on tehty, kun laajennat näkymän päivätasolle.

Laajentamalla näkymää työaikaraporttitasolle saat tarkemmin näkyviin työlle määritellyt viitteet työaikaraporttikohtaisesti

Sisäänkirjautuminen

 • Saat portaaliin kirjautumista varten käyttäjätunnuksen ja linkin portaaliin https://aapo.adecco.fi/aapo/login sähköpostiisi.
 • Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa Aapo-portaaliin, sinun tulee asettaa itse salasana ja hyväksyä tietosuojalausekkeet.
 • Voit käyttää portaalia sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Portaalia suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti Chrome-selaimella – portaali ei ole yhteensopiva Internet Explorerin kanssa.
 • Voit valita portaalin käyttökieleksi suomen tai englannin. Jos haluat vaihtaa kielen, olethan yhteydessä yhteyshenkilöösi.
 • Ongelmatilanteissa ota yhteyttä sähköpostitse joko userinfo@adecco.fi tai yhteydenottopyynnot@sihti.fi. Voit myös soittaa numeroihin 046 710 2500 tai 010 320 6500.

Jos olet unohtanut salasanasi, klikkaa Unohtuiko salasana? -linkkiä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta pääset vaihtamaan salasanasi.

Lataa yksityiskohtaiset ohjeet tuntilistojen hyväksyntään
Ohjeet PDF-muodossa