Ohjeita Sihdin työntekijöille

Sihdin työntekijäopas on osio, johon olemme koonneet tärkeimmät asiat työsuhteeseesi liittyen. Löydät oppaasta ohjeistuksen muun muassa työtuntien kirjaamiseen ja sairaspoissaolojen ilmoittamiseen sekä tärkeää tietoa palkanmaksusta ja työturvallisuudesta.

Mikäli sinulla on työsuhteeseesi liittyviä kysymyksiä, joihin et löydä vastausta tältä sivulta, voit olla aina yhteydessä Sihdin yhteyshenkilöösi.

Sihdin työntekijäopas

Kaikki
Palkanmaksu, lomat ja työsuhteen päättyminen
Sairastuminen ja työturvallisuus

Palkanmaksu, lomat ja työsuhteen päättyminen

Palkanmaksu Sihdillä perustuu tekemiisi työtunteihin, jotka kirjataan sähköiseen tuntienkirjausjärjestelmään. Kun olet täyttänyt tuntiraporttisi ja esihenkilösi on hyväksynyt ne, tunnit siirtyvät palkkahallinnon käsittelyyn.

Kuukausipalkat maksetaan seuraavan kuukauden 9.päivänä ja tuntipalkat kahden viikon välein. Voit ladata tarkat palkanmaksuaikataulut täältä. Mahdolliset työehtosopimukseen kuuluvat palkanlisät, kuten ilta- tai yölisät, ateriakorvaukset ja matkakorvaukset, maksetaan palkanmaksupäivänä.

Kun otat uuden työpaikkasi Sihdillä vastaan, käy lisäämässä välittömästi tilinumerosi palkanmaksua varten Vuoroportaaliin “profiilin henkilötiedot” -osioon. Järjestelmä tarkistaa, että kenttään lisätty tieto on oikeassa muodossa. Jos haluat myöhemmin vaihtaa palkanmaksutiliäsi, voit tehdä päivityksen helposti samassa kohdassa.

Verokortti

Käytössämme on suorasiirto palkansaajien ennakkopidätystietojen hakemiseen verottajalta, joten sinun ei tarvitse toimittaa meille erillistä verokorttia. 

Palkkalaskelma 

Toimitamme palkkalaskelmat sähköisesti verkkopankkeihin Ropo Capitalin kautta.

Sähköiset palkkalaskelmat tavoittavat vastaanottajan aina päivää ennen palkanmaksupäivää. Jos et pysty vastaanottamaan palkkalaskelmaa sähköisesti, postitamme sinulle palkkalaskeman palkkapäivän jälkeen.

Kululaskut 

Mahdollisista työhön liittyvistä kulukuiteista tehdään aina kululasku. Kululaskun saat Sihdin yhteyshenkilöltäsi. Kululasku toimitetaan allekirjoitettuna ja hyväksyttynä postilla osoitteeseen Rekrytointipalvelu Sihti Oy, Tampellan esplanadi 2, 33100 Tampere. Voit myös toimittaa kululaskusi sähköpostitse osoitteeseen ostolaskut@sihti.fi.

Kokoa kululasku kalenterikuukausittain ja liitä mukaan joko alkuperäiset kuitit tai kopiot kuiteista. Kululasku maksetaan tilillesi viimeistään viikon kuluttua siitä, kun kululasku on saapunut perille palkkahallintoon.

Työsuhteestasi kertyy lomaa vuosilomalain mukaan. Lomia ei makseta ulos joka palkanmaksun yhteydessä, vaan lomaa pitäessäsi tai kun sinulle maksetaan lopputilin. Lomien pitämisestä on hyvissä ajoin aina sovittava asiakasyrityksen työnjohdon ja Sihdin yhteyshenkilön kanssa.

Tuntilistat sähköisesti

Työtunnit kirjataan sähköisen tuntienkirjausjärjestelmän, Vuoroportaalin, kautta. Palkanmaksu perustuu Vuoroportaaliin kirjaamiisi työtunteihin, joten olethan tarkkana, kun täydennät tuntiraporttiasi.  Tarkista, että olet kirjannut tekemäsi työtunnit ja myös mahdolliset poissaolot oikein. Jos huomaat palkassasi virheen, ota yhteyttä mahdollisimman pian palkanlaskijaasi, jonka yhteystiedot löydät palkkalaskelmasta.

Työtunnit tulee lähettää hyväksyttäviksi viimeistään palkkajakson päättymistä seuraavana päivänä. Mikäli työtunnit palautetaan varsinaisen palautuspäivän jälkeen, palkanmaksu siirtyy automaattisesti seuraavaan palkanmaksujaksoon.

Löydät työkirjausten kirjalliset käyttöohjeet täältä

Kirjaudu sähköiseen tuntikirjaukseen tästä.

Video-ohjeistus sähköiseen tuntikirjaukseen

Paperiset tuntilaput 

Paperiset tuntilistat on palautettava sähköpostilla tai tuotava toimistolle viimeistään palkkakauden päättymistä seuraavana arkipäivänä. Mikäli tuntilistat palautetaan varsinaisen palautuspäivän jälkeen, palkanmaksu siirtyy automaattisesti seuraavaan palkanmaksujaksoon.

Palauta täytetty ja esihenkilösi hyväksymä tuntilista oman alueesi Sihdin toimipisteeseen tai skannattuna toimipisteen palkkahallintoon.

 

Jokaisesta Sihdillä tekemästäsi työtunnista kertyy koulutuspisteitä, joita voit hyödyntää erilaisiin työhösi liittyviin koulutuksiin. Earn & Learn -koulutuspisteiden ideana on mahdollistaa työntekijöidemme osaamisen kehittäminen. Voit Sihdin kustantamana hankkia työhösi liittyvää ammattikirjallisuutta tai koulutusta.

Yksi työtunti vastaa yhtä koulutuspistettä. Kun pisteitä on kertynyt 900, voit hyödyntää koulutuspisteitäsi. Voit kysyä tarkemmin koulutuspisteistä Sihdin yhteyshenkilöltäsi.

Kun tilanteesi muuttuu ja siirryt Sihdin tehtävistä muihin haasteisiin, ota yhteyttä yhteyshenkilöösi mahdollisimman pian. Irtisanoutuminen työstä tehdään kirjallisesti – esimerkiksi sähköpostitse toimitettu ilmoitus työsuhteen irtisanomisesta riittää. Irtisanoutumisaika määräytyy sen mukaan, mitä työsopimukseen on kirjattu, useimmiten irtisanoutumisaika on kaksi viikkoa.

Kun työsuhteesi on päättynyt, sinulle maksetaan lopputili välittömästi työsuhteen päättymistä seuraavana yhtiön normaalina palkanmaksupäivänä. Sinun tulee muistaa palauttaa kaikki työnantajan sinulle luovuttamat työvarusteet, kulkuluvat tai muut henkilötunnisteet, kun työsuhteesi päättyy.

Jos muutat ja etsit työpaikkaa uudelta asuinpaikkakunnaltasi, me Sihdillä autamme sinua mieluusti löytämään uuden työn, sillä toimimme koko Suomen laajuisesti.

Muista, että olet aina tervetullut takaisin Sihdille!

Keräämme sinusta tietoja ja käytämme niitä, jotta voimme tarjota palvelujamme. Sihti kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut sen suojaamiseen. Yksityisyydensuojalausuntomme kuvaa käsittelemiimme tietoihisi liittyvät yksityisyyttä käsittelevät tietosuojaoikeutesi, sekä toimenpiteet, jotka teemme tietojesi suojaamiseksi. Lausunto on pitkä, mutta lue se huolellisesti. Pääset lataamaan sen klikkaamalla!

Sairastuminen ja työturvallisuus

Sairaspoissaolot

Jos sairastut, poissaolosta pitää aina ilmoittaa puhelimitse välittömästi sekä Sihdin yhteyshenkilölle että asiakasyrityksen esihenkilölle. Sihdin yhteyshenkilö täyttää poissaoloilmoituksen ja toimittaa sen pikimmiten palkkahallinnolle. Poissaolot tulee ilmoittaa soittamalla, ei esimerkiksi tekstiviestillä tai sähköpostitse. Huomaathan, että työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvollisuutta ilmoittamattomista sairaspoissaoloista. Ilmoittamatta jätetty poissaolo on luvaton poissaolo.

Sairauspoissaolotodistus joko sähköisenä tai paperisena tulee lähettää välittömästi Sihdille. Sairaspoissaoloista maksetaan työtehtävää koskevan työehtosopimuksen mukaisesti sairasloma-ajan palkkaa.

Työterveyshuollon palvelut ovat käytössäsi, kun olet ollut Sihdin työntekijänä töissä vähintään 300 tuntia tai kaksi kuukautta. Pääset työterveysvastaanotolle Sihdin lähettämällä maksusitoumuksella, joten ota ensin yhteyttä yhteyshenkilöösi ennen kuin varaat työterveyshuollosta ajan. Jos et ole pyytänyt maksusitoumusta ja varaat työterveyshuollon käynnin, käyntiin liittyvät kustannukset tulevat sinun maksettaviksesi. Olethan siis aina sairastuessasi mahdollisimman nopeasti yhteydessä Sihdin toimipisteeseen saadaksesi ajantasaiset toimintaohjeet.

Kun tarvitset kiireetöntä hoitoa, ole yhteydessä Sihdin toimipisteeseen, josta saat toimintaohjeet ja maksusitoumuksen. Työterveyshuollon palveluja ei voi käyttää lapsen sairastumisen yhteydessä.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, mene mahdollisimman nopeasti päivystykseen tai lähimmälle terveysasemalle. Jos kyseessä on vakava sairastuminen, soita yleiseen hätänumeroon 112.

Ajanvarausnumero työterveyshuoltoon Terveystalolla on +358 45 7734 9974.

Jos työmatkalla tai työtehtäviä suorittaessasi sinulle tapahtuu työtapaturma ja tarvitset kiireellistä hoitoa, mene mahdollisimman nopeasti päivystykseen tai lähimmälle terveysasemalle. Soita Sihdin yhteyshenkilöllesi heti, kun se on mahdollista. Jos kyseessä on vakava työtapaturma, soita yleiseen hätänumeroon 112. Ole myös vakavan työtapaturman ja hoitoon pääsyn jälkeen yhteydessä Sihtiin. Yhteyshenkilösi Sihdillä tekee tapahtuneesta työtapaturmasta tapaturmailmoituksen.

Kaikki Sihdin kautta työskentelevät henkilöt on vakuutettu lakisääteisellä tapaturmavakuutuksella vakuutusyhtiö Pohjolassa. Lakisääteisen tapaturmavakuutuksen korvauspiiriin kuuluvat työssä ja työmatkalla sattuneet tapaturmavahingot sekä työstä johtuvat ammattitaudit.

Sihti huolehtii yhdessä asiakasyrityksen kanssa työturvallisuudestasi – pyrkimyksemme on nolla tapaturmaa työmailla. Haluamme taata jokaiselle työntekijällemme paremmat ja turvalliset työpäivät!

Sihdin yhteyshenkilösi käy kanssasi läpi erityyppisten töiden, työpaikkojen ja työvälineiden riskit, kun lähdet uudelle työmaalle tai siirryt uuteen työtehtävään. Sihdin yhteyshenkilö selvittää lisäksi, että asiakasyrityksemme, jossa työskentelet, kykenee täyttämään omat velvollisuutensa ja että työ voidaan suorittaa asianmukaisesti ja turvallisesti.

Työsuojeluvastuu työpaikalla on aivan jokaisella työntekijällä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella meistä on velvollisuus huolehtia työpaikalla sekä omasta että työkavereiden turvallisuudesta osaamisemme ja ammattitaitomme mukaisesti.

Sihdin vuokratyöntekijänä sinun tulee työtä suorittaessasi noudattaa:

  • Sihdin (työnantajasi) ja asiakasyrityksen (työpaikkasi) määräyksiä ja ohjeita.
  • Työolosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta.
  • Järjestystä ja siisteyttä.

Työntekijänä sinulla on työsopimuslain mukainen huolellisuus­‐ ja toimimisvelvoite. Jos havaitset vikoja tai puutteita työmenetelmissä, työolosuhteissa tai vaikkapa laitteissa, sinun on ilmoitettava välittömästi niistä esihenkilöllesi työmaalla sekä Sihdin yhteyshenkilöllesi tai työsuojeluvaltuutetulle.

Sinun on korjattava vika tai puute ammattitaitosi ja työnjohdon ohjeiden mukaan. Sinun on myös ilmoitettava esihenkilöllesi, yhteyshenkilöllesi tai työsuojeluvaltuutetulle sellaisista vioista ja puutteista, jotka olet poistanut tai korjannut. Turvallisuusohjeiden noudattamatta jättäminen on varoituksen alaista toimintaa ja voi jatkuessaan olla työsuhteen irtisanomisen peruste.

Työsuojeluasioista Sihdillä vastaavat seuraavat henkilöt:

Työsuojelupäällikkö: Tiina Kolehmainen, p. +358 40 198 5508, tiina.kolehmainen@adeccogroup.com

Pääluottamusmies: Nina Koivumäki, p. +358 40 145 4870, paaluottamusmies.rakennus@sihti.fi

Työsuojeluvaltuutettu: Raimo Sivonen, p. +35840 466 9416, työsuojeluvaltuutettu@sihti.fi

Työturvallisuuspuutteiden ilmoittaminen ja ongelmakohtien poistaminen ovat tehokkaimmat tavat vahinkojen torjumiseen. Jos huomaat, että työpaikalla on työturvallisuudessa puutteita, ilmoita siitä ensisijaisesti asiakasyrityksen työjohdolle. Lisäksi pyydämme sinua tekemään meille ilmoituksen OP:n riskienhallintasovelluksella QR-koodin avulla. Yhdessä vaikutamme työturvallisuuskulttuuriin työmaalla!

Lue lisää Sihdin työturvallisuudesta