Oppisopimuskoulutus

– väylä uudelle osaamiselle

Sihdin oppisopimuspalvelu

Kun alalla on pulaa osaavasta työvoimasta tai kilpailu ammattilaisten houkuttelemisessa käy yritysten välillä kiivaana, oppisopimuskoulutus on erinomainen vaihtoehto uusien ammattilaisten työllistämiseen. Oppisopimuksella koulutat yrityksesi tarvitsemaa osaamista – Sihdin oppisopimuspalvelu on yrityksellesi mutkaton tapa varmistaa osaaminen yrityksessäsi myös tulevaisuudessa. Yhteistyökumppaninasi tuemme sinua jokaisessa työsuhteen vaiheessa ja autamme rakentamaan koulutuskokonaisuuden yrityksesi tilanteen mukaan.

Voit vahvistaa henkilöstösi osaamista tai työllistää lisävoimaa turvallisesti ja juuri yrityksesi tarpeiden mukaisesti oppisopimuspalvelun alalla. Kun oppisopimuksella opiskelevat työntekijät ovat Sihdin vuokratyöntekijöitä jo opiskelujen aikana, Sihti huolehtii työnantajavastuista ja myös oppisopimuksen järjestämisestä.

Icon

Huolehdimme työnantajavastuista ja oppisopimuksen järjestämisestä

Icon

Autamme rakentamaan koulutuskokonaisuuden yrityksesi tilanteen mukaan

Icon

Ymmärrämme rakennusalan ja eri alueiden haasteet osaajien tavoittamisessa

Oppisopimus

 • Arrow icon on investointi yrityksesi tulevaisuuteen
 • Arrow icon lisää työntekijöiden sitoutumista yrityksesi palveluksessa
 • Arrow icon turvaa riittävän ja oikean osaamisen yrityksessäsi

Mitä oppisopimuksella tarkoitetaan?

Oppisopimuspalvelun ideana on se, että yrityksesi kouluttaa määräaikaisessa työsuhteessa uuden työntekijän tai yrityksesi palveluksessa olevan työntekijän uuteen tehtävään. Näin organisaatiosi saa tulevaisuuden ammattilaisen ja työntekijä puolestaan työtä tehdessään uuden ammatin tai lisäosaamista – tämän vuoksi oppisopimus on sekä työantajayrityksen että työntekijän näkökulmista erinomainen mahdollisuus.

Oppisopimuksen kautta opiskelemalla voi suorittaa joko kokonaisen tutkinnon tai lisäkoulutuksen riippuen siitä, millaista osaamista yrityksessäsi kaivataan. Palvelu mahdollistaa siis yrityksellesi riittävän ja räätälöidyn osaamisen ja työvoiman nyt ja tulevaisuudessa – lisäksi oppisopimus sitouttaa työntekijöitä yritykseesi.

Oppisopimuksen osapuolet

Icon
Oppisopimustoimija

Oppisopimustoimija vastaa opetussuunnitelman tekemisestä ja oppisopimukseen liittyvistä sopimusjärjestelyistä muiden oppisopimuksen osapuolten kanssa.

Icon
Oppilaitos

Oppilaitos järjestää opiskelijalle
1–4 lähiopetuspäivää kuukaudessa.
Pääosin opiskelu tapahtuu työpaikalla
työtä tehden.

Icon
Sihti

Sihti huolehtii työnantajana kaikista työsuhteen vaiheista. Jos yrityksessäsi
ei ole lisä- tai uudelleenkoulutettavaa henkilöstöä, Sihti huolehtii oppisopimuskoulutukseen osallistuvien opiskelijoiden hakuprosessista kokonaisuudessaan.

Icon
Asiakasyritys

Asiakasyritys järjestää oppisopimuskoulutettavalle työpaikkaohjaajan, jonka tehtävänä on ohjata ja tukea opiskelijaa työpaikalla. Työpaikkaohjaaja voi olla esimerkiksi opiskelijan tiiminvetäjä, kollega tai lähin esihenkilö.

Esimerkkejä ammateista, joihin voi työllistää oppisopimuksella

• Maarakennusalan ammattitutkinto
• Rakennusmaalari
• Talonrakentaja
• Rakennusalan perustutkinto
• Kalusteasentaja
• Maarakennuskoneenkuljettaja

Mitä on hyvä tietää oppisopimuksesta?

• Voit työllistää työntekijän, joka on vähintään 15-vuotias. Muuten koulutus- tai työtaustaan ei ole erityisiä vaatimuksia.
• Yrityksesi voi kouluttaa yhden tai useamman työntekijän.
• Työntekijä voi suorittaa perustutkinnon tai ammatti- ja erikoistutkinnon, ja lisäksi täsmäosaamisen kehittäminen onnistuu yksittäisiä tutkinnon osia opiskelemalla. Perustutkinnon suorittaminen kestää noin kaksi vuotta ja ammatti- tai perustutkinnon 1-1,5 vuotta riippuen opiskelijan henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta ja aiemmin suorittamasta ammattitutkinnosta.
• Työtunteja tulee viikkotasolla olla vähintään 25 tuntia.
• Oppisopimusopiskelijalle maksetaan palkkaa koulutuksen ajalta työtä koskevan työehtosopimuksen mukaan, mutta muita suoria kuluja ei tule työnantajalle.
• Opiskelu tapahtuu suurimmaksi osaksi työpaikalla työtä tehden, ja opintoihin sisältyy myös teoriaopintoja 1–4 päivää kuukaudessa.
• Opiskelijaa tukee työpaikalla työpaikkaohjaaja, joka voi olla esimerkiksi esihenkilö, tiiminvetäjä tai kollega.
• Oppisopimus voidaan liittää noin 2 vuotta kestävän perustutkinnon suorittamiseen tai 1–1,5 vuotta kestävään ammatti- ja erikoistutkintoon. Opintojen kestoon vaikuttavat opiskelijan henkilökohtainen opintosuunnitelma ja aiemmin suorittamat ammattitutkinnot.

  Löydä se oikea tekijä

  Sihtaamme aina todellisiin työelämän täysosumiin. Haluamme löytää sinulle oikeat tekijät, jotka ovat mahdollistamassa yrityksesi kasvun ja menestyksen niin nykyisissä hankkeissa kuin tulevaisuuden muuttuvissa haasteissa. Sihdin kanssa olet matkalla kohti parempia työpäiviä!

  Tarvitsetko henkilökuntaa?

  Vastaamme saman päivän aikana! *

  Tarvitsen:

  *Koskee yhteydenottopyyntöjä, jotka tulevat arkisin klo 8.00-14.00. Sen jälkeen tulleet yhteydenotot kontaktoidaan klo 10.00 mennessä seuraavana työpäivänä.

  *Lähettämällä lomakkeen vahvistan, että olen lukenut ja ymmärtänyt tietosuojakäytännön.

  GDPR-ehdot

  Täyttämällä yhteydenottolomakkeen vahvistat, että olet lukenut ja ymmärrät Adeccon tietosuojakäytännön.

  Mikäli sinulla on kysymyksiä tai pyyntöjä tai tarvitset lisätietoja, voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: privacy@adecco.fi

  Takaisin

  Kiitos mielenkiinnostasi!

  Adeccolta otetaan sinuun pian yhteyttä!