UKK – usein kysytyt kysymykset

Kaikki
Työnhakijoille
Työntekijöille

Työnhakijoille

Oletko jo ehtinyt selaamaan Sihdin avoimia työpaikkoja? Jos et löytänyt juuri sinulle sopivaa työpaikkaa Sihdin työpaikkailmoitusten joukosta, voit tallentaa oman hakuprofiilisi Sihdin nettisivujen kautta. Lisää yhteystietosi, jotta voimme olla sinuun yhteydessä. Lisäksi voit halutessasi lisätä CV:si profiiliisi. Kun olet kerran luonut profiilin, pystyt kätevästi ja helposti hakemaan useitakin tehtäviä Sihdin kautta, eikä sinun tarvitse kirjoittaa samoja tietoja uudelleen jokaisella hakukerralla. Hakuprofiilin tekeminen saattaa olla askel seuraavaan työpaikkaasi!

Meillä voi olla sinulle töitä tarjolla vaikka saman tien – jos sinulla on tehtävässä vaadittavaa taitoa ja pätevyyskortit kunnossa, voit saada Sihdin kautta töitä nopeallakin aikataululla, jos se sopii sinun tilanteeseesi.

Sinulla ei tarvitse olla entuudestaan esimerkiksi turvajalkineita tai työvaatteita, vaan Sihti huolehtii työvarusteesi kuntoon. Voimassa olevat vaadittavat pätevyyskortit nopeuttavat työmaalle pääsyä, mutta tarvittaessa Sihti työnantajanasi hankkii sinulle työmaalla tarvittavat pätevyyskortit. Useimmiten työmaalla vaatimuksena on työturvakortti, mutta tehtävästä riippuen voidaan myös vaatia sähköturva-, tulityö- tai EA1-korttia. Työmaalla henkilötunnisteenasi toimii Valttikortti.

Tietenkin! Sihti on vastuullinen työnantaja, joka huolehtii siitä, että työntekijöillä on varmasti työsuhteisiin liittyvät asiat kunnossa. Noudatamme voimassa olevia yleisiä lakeja, asetuksia ja asiakasyrityksen alaa koskevaa työehtosopimusta sekä työsopimuslakia, työaikalakia ja vuosilomalakia.

Sihdin työntekijänä sinulla on luonnollisesti oikeus hyödyntää työterveyshuoltopalveluja ja pitää sinulle kertyneet pekkaset ja vuosilomalain mukaiset lomapäivät. Lisäksi huomioimme työehtosopimuksen mukaan määräytyvät arkipyhäkäytännöt, vanhempainvapaat sekä mahdolliset sairaslomakorvaukset. Sihti vastaa työnantajana turvallisesta työvaatetuksesta, työtapaturmavakuutuksista sekä siitä, että työtehtävässäsi vaadittavat pätevyyskortit ovat voimassa.

Turvanasi ovat työsuhdeasioihin erikoistuneet Sihdin asiantuntijat, jotka pitävät huolta sinusta työntekijänä.

Käy kurkkaamassa työpaikkoja Sihdin Avoimet työpaikat -sivulta. Voit halutessasi kohdistaa hakusi esimerkiksi sijainnin tai vaikkapa työtehtävän mukaan.

Hakemuksen lähettäminen vie vain muutaman minuutin! Klikkaa työpaikkailmoituksessa olevaa ”Hae työpaikkaa” -painiketta ja täydennä yhteystietosi. Jos sinulla on ajan tasalla oleva CV, voit tallentaa sen profiiliisi. Tärkeintä on, että meillä on nimesi ja yhteystietosi, jotta saamme tavoitettua sinut.

Voit samalla luoda itsellesi hakuprofiilin – kun rekisteröidyt Sihdin sivustolla työnhakijaksi, voimme tavoittaa sinut valtakunnallisella tasolla eri hauissa. Voit myös tilata Sihdin työpaikkavahdin.

Sihdin avulla voit löytää työn, joka sopii juuri sinun elämäntilanteeseesi. Jos kaipaat vaikkapa opintojesi tai päätyösi oheen lisätienestejä, Sihdin kautta voit tehdä joustavasti osa-aikaista työtä silloin, kun se sinulle sopii. Yhtä lailla Sihdillä on tarjolla myös vakituisia työsuhteita. Etsitpä siis satunnaisia työvuoroja tai kokoaikatyötä, voit löytää meiltä täysosuman!

Useimmiten Sihdillä työt painottuvat arkeen ja päiväsaikaan, mutta viikonlopputyötäkin voi olla. Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä lähimpään Sihdin toimistoon ja kysyä, millaisia viikonlopputöitä on tarjolla. Kysy myös Sihdin emoyhtiön, Adeccon, toimistoista mahdollisia viikonloppuvuoroja.

Sihti huolehtii työnantajanasi siitä, että työmaalle lähtiessäsi sinulla on asianmukaiset ja kuhunkin työtehtävään sopivat varusteet turvakengistä alkaen. Esimerkiksi työhousut ja -takki, kypärä, heijastava liivi sekä kuulosuojaimet ovat olennaisia varusteita työmaalla. Rakennustyömaalla tulee lisäksi olla voimassa oleva työturvallisuuskortti sekä Valttikortti, joka toimii henkilötunnisteenasi työmaalla. Tutustu tarkemmin työvarusteisiin.

Olemme rakennusalaan erikoistunut alan luotettava ja vastuullinen toimija, ja asiantuntevan henkilöstömme avulla löydät joustavasti juuri sinun tilanteeseesi sopivan työpaikan. Me Sihdillä huolehdimme työturvallisuudestasi ja varmistamme, että sinulla on työmaalle lähtiessäsi varmasti asianmukaiset ja hyvät työvarusteet sekä työkalut – unohtamatta kattavaa perehdytystä uuteen työhösi.

Kauttamme löytyvät niin oman alan työt ammattilaiselle kuin osa-aikatyötä opiskelijoille. Jos olet etsimässä urasi ensimmäistä työpaikkaa, Sihdin kautta pääset tutustumaan, millaista eri työmailla työskentely on. Sihdin vuokratyöntekijänä pääset verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa ja tekemään vaihtelevia töitä eri työkohteissa.

Sihtiläisenä pääset osaksi mukavaa porukkaa, joten lämpimästi tervetuloa meille töihin!

Jokaisesta Sihdillä tekemästäsi työtunnista kertyy koulutuspisteitä, joita voit hyödyntää erilaisiin työhösi liittyviin koulutuksiin. Lisäksi saat kattavat alennukset Fitness24Seven-kuntokeskusten jäsenyyshinnoista sekä kattavan työterveyshuollon. Sihdin työntekijänä voit hyödyntää monipuolisia etuuksia Sihdin yhteistyökumppaniyrityksissä – kysy etuuksista tarkemmin Sihdin yhteyshenkilöltäsi.

Työntekijöille

Kun olet Sihdillä vuokratyösuhteessa, Sihti on työnantajanasi. Tämä tarkoittaa sitä, että Sihti huolehtii kaikista työnantajan vastuista, kuten palkanmaksusta, vakuutusmaksuista, työvarusteiden ja pätevyyskorttien hankkimisesta sekä työterveyshuollon järjestämisestä. Työt suoritetaan Sihdin asiakasyrityksessä, joka vastaa myös varsinaiseen työhön perehdyttämisestä käytännön tasolla.

Sihti huolehtii siitä, että sinulla on työssäsi vaadittavat työvarusteet, joten sinulla ei tarvitse olla ennen työsuhteen alkua esimerkiksi työvaatteita tai turvajalkineita. Mikäli sinulla ei ole vaadittavia pätevyyskortteja, Sihti työnantajanasi on velvollinen hankkimaan tarvittavat kortit. Useimmiten työmaalla vaatimuksena on työturvakortti, mutta tehtävästä riippuen voidaan myös vaatia sähköturva-, tulityö- tai EA1-korttia. Työmaalla henkilötunnisteenasi toimii Valttikortti.

Mitä tahansa kysymyksiä sinulla herää työsuhteeseesi liittyen, ota yhteyttä Sihdin yhteyshenkilöösi. Pääsääntöisesti yhteydenotot pyydetään puhelimitse. Huolehdithan siitä, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Voit muokata Vuoroportaalissa muuttuneen osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinuun yhteyden.

Sihdin työntekijänä sinulle maksetaan vähintään vallitsevan työehtosopimuksen mukainen palkka. Palkka maksetaan täytettyjä ja esihenkilön hyväksymiä tuntiraportteja vastaan. Sihti maksaa sinulle palkan siis toteutuneiden työtuntiesi mukaisesti.

Käytössämme on suorasiirto palkansaajien ennakkopidätystietojen hakemiseen verottajalta, joten sinun ei tarvitse toimittaa meille erillistä verokorttia. 

Kyllä, työsuhteestasi kertyy lomaa vuosilomalain mukaan. Vuosilomia ei makseta jokaisen palkanmaksun yhteydessä vaan lomia pidettäessä.

Tutustu työntekijäoppaaseemme, johon olemme koonneet tärkeimmät asiat työsuhteeseesi liittyen, ja käy lukemassa työntekijätarinamme. Voit myös aina ottaa yhteyttä yhteyshenkilöösi!

Haluamme, että työntekijämme viihtyvät meillä! Sen lisäksi, että koko työsuhteesi ajan tukenasi on ammattitaitoinen ja asiantunteva Sihdin tiimi, haluamme tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja mahdollistaa uusien taitojen oppimisen.

Jokaisesta Sihdillä tekemästäsi työtunnista kertyy Earn & Learn -koulutuspisteitä, joita voit hyödyntää erilaisiin työhösi liittyviin koulutuksiin. Koulutuspisteiden ideana on mahdollistaa työntekijöidemme osaamisen kehittäminen. Voit Sihdin kustantamana hankkia työhösi liittyvää ammattikirjallisuutta tai koulutusta. Lisäksi saat kattavat alennukset Fitness24Seven-kuntokeskusten jäsenyyshinnoista sekä kattavan työterveyshuollon.

Sihdin työntekijänä voit hyödyntää monipuolisia etuuksia Sihdin yhteistyökumppaniyrityksissä – kysy etuuksista lisää Sihdin yhteyshenkilöltäsi!

Mitä haluat tehdä seuraavaksi?