Työntekijätarina: Huoltoseisokkityö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet

Lukuaika:

4 min

28.06.2022

Työntekijätarina: Huoltoseisokkityö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet

28.06.2022

Huoltoseisokki on tehtaan huolto- ja kunnossapitotöiden aikaa, jolloin laitteiden ja toimintojen häiriötön ja turvallinen toiminta varmistetaan. Huoltoseisokissa tarvitaan usein enemmän työntekijöitä kuin yleensä, ja töitä onkin tarjolla niin kokeneille kunnossapidon ammattilaisille kuin teolliseen alaan tutustuville. Huoltoseisokkipalvelu olennainen osa Sihdin palveluja. Huoltoseisokkitiimimme auttaa työntekijöitä löytämään erilaisia työtehtäviä ympäri Suomen. Töitä voi löytyä nopeallakin aikataululla ja joustavasti – huoltoseisokkityö sopii hyvin erilaisiin elämäntilanteisiin.

Huoltoseisokkityö on monipuolista

Parikymppinen Joni oli juuri muuttanut uudelle paikkakunnalle, kun hän bongasi työnhakuportaalista mielenkiintoiselta vaikuttavan prosessipuhdistustyöntekijän työpaikkailmoituksen. Joni päätti lähettää työhakemuksensa, ja hyvin menneen haastattelun myötä Joni sai työpaikan huoltoseisokkitehtävissä Sihdin ja Adeccon, Sihdin emoyhtiön, kautta. Tämän jälkeen Joni on päässyt työntekijänämme kokeilemaan ja näkemään erilaisia työympäristöjä.

Joni kertoo viihtyneensä mainiosti vuokratyöntekijänä.  ”Asiat hoituvat hyvin, ja jos jokin asia mietityttää, yhdellä puhelinsoitolla saa asiat hoidettua”, hän toteaa.

Huoltoseisokkityö on mainio tapa kerryttää monipuolista työkokemusta. Joni kertoo päässeensä kerryttämään runsaasti uutta osaamista ja ottamaan vastuuta, jota hän ei välttämättä muissa työtehtävissä olisi saanut. Tämä onkin ollut Jonille mielekästä – hän on ajanut suurtehoimurikuorma-autoa huoltoseisokeissa, ollut asennustehtävissä ja toiminut tuotantotyöntekijänä. Työ on lisäksi nopeuttanut uudelle paikkakunnalle sopeutumista, sillä Joni on saanut uusia kavereita työn kautta.

Joni oli aiemmin työskennellyt muun muassa trukkikuskina, rakennusalalla kesätöissä ja myyntirooleissa. Huoltoseisokkitoiminnasta tai teollisesta työympäristöstä hänellä ei kuitenkaan ollut entuudestaan työkokemusta. Joni kuvaileekin, että hänellä kesti hetken aikaa tottua teollisen ympäristön hälinään ja työnkuvan fyysisyyteen, mutta hän lähti rohkeasti uusiin tehtäviin ja kokee päässeensä nopeasti työhönsä kiinni. ”Samalla saa päivän salitreenin, kun on teollisessa ympäristössä töissä”, Joni naurahtaa.

Quote icon

Suosittelisin ehdottomasti Sihtiä työnantajana. Kaikki asiat hoituvat hyvin, eikä tarvitse jäädä itsekseen miettimään, jos on kysyttävää. Lisäksi Sihdin henkilökunta on mukava!

Huoltoseisokkityö

Sihti tukee työsuhteen jokaisessa vaiheessa

Haluamme olla työntekijöillemme vastuullinen, luotettava työnantaja, joka auttaa missä tahansa työsuhteeseen liittyvässä asiassa. Joni kokee aina saaneensa tukea, kun on sitä tarvinnut. ”Suosittelisin ehdottomasti Sihtiä työnantajana. Kaikki asiat hoituvat hyvin, eikä tarvitse jäädä itsekseen miettimään, jos on kysyttävää. Lisäksi Sihdin henkilökunta on mukava!”

Työnantajana painotamme työntekijöidemme tyytyväisyyttä, viihtyvyyttä ja hyvinvointia. Työ on tärkeää, mutta me Sihdillä ymmärrämme, että työn tekee aina ihminen. Ihminen on kaiken toimintamme ydin, joten työnantajana toimintamme perustuu vastuullisuuteen. Huoltoseisokkitehtävissä työntekijöidemme tukena on asiantunteva huoltoseisokkitiimi, joka varmistaa, että työntekijöidemme työsuhteissa kaikki menee varmasti hyvin.

Yksi tärkeimmistä asioista roolissa kuin roolissa, aivan jokaisella työmaalla, on työturvallisuus. Jokainen työntekijämme perehdytetään työsuhteen alkuvaiheessa, ja mahdolliset työturvallisuusriskit käydään työntekijän kanssa läpi. Jokaisella työntekijällämme tulee olla työssä vaadittavat työturvavarusteet ja voimassa olevat pätevyyskortit.  

Määräaikaisesta työstä pitkiin työsuhteisiin

Huoltoseisokkityö on yleensä määräaikaisuus, mutta Sihdin kautta työsuhde voi jatkua pitkäkestoisesti työntekijän omasta tilanteesta riippuen. Pyrimme siihen, että yhden työmaan päätyttyä työntekijällämme on jo uusi työpaikka tiedossa – esimerkiksi opiskelijan valmistumisen jälkeen kauttamme on mahdollista löytää vakituinen ja kokoaikainen työpaikka. Vuokratyöntekijänämme Joni on päässyt tutustumaan erilaisiin työympäristöihin. ”Jos ei ole töitä tarjolla yhdessä paikassa, löytyy toinen homma nopeastikin.”

Lähitulevaisuudessa Jonin arki tulee muuttumaan, sillä hän aloittaa opiskelut syksyllä. Teollisuuden alan tehtävät kiinnostavat Jonia kuitenkin jatkossakin ja hän aikoo jatkaa työskentelyä opintojensa ohella. Joni toteaa, että joustavat työmaat ja joustavat työajat mahdollistavat, että hän voi yhdistää opintonsa näppärästi työntekoon.

Hyvin tehdystä työstä saatu positiivinen palaute ilahduttaa Jonia työarjessa – sekä Sihti että asiakasyrityksemme ovat olleet tyytyväisiä Jonin ahkeruuteen ja innokkuuteen, ja yhteistyö on sujunut erinomaisesti.

Oletko kiinnostunut työskentelemään huoltoseisokkitehtävissä? Ota yhteyttä huoltoseisokkitiimiimme ja ota seuraava askel urallasi. Tutustu myös, millaisia avoimia työpaikkoja Sihdillä on juuri nyt tarjolla ja tule rakentamaan oma työntekijätarinasi Sihdin avulla!