Sopisiko vuokratyö sinulle?

Lukuaika:

4 min

25.09.2020

Sopisiko vuokratyö sinulle?

25.09.2020


Vakituinen työsuhde, määräaikainen työsuhde tai yhdeksästä viiteen -työpäivät eivät ole enää vuosiin olleet ainoat vaihtoehdot työllistymisessä. Perinteisempien työsuhteiden rinnalle on tullut uusia tapoja työskennellä, kuten freelance- ja projektiluontoiset työt, osa-aikaiset työtehtävät sekä vuokratyö. Me Sihdillä autamme työntekijöitä löytämään oman urapolkunsa ja kannustamme kokeilemaan, millaista vuokratyö on, sillä se on mainio tapa päästä työskentelemään vaihtelevien tehtävien ja erilaisten yritysten parissa.

Listasimme viisi hyvää syytä siihen, miksi vuokratyö voisi olla juuri sinun juttusi!

1. Työaika oman elämäntilanteen mukaan

Olet ehkä joskus kuullut mainittavan, että vuokratyö on yhtä kuin lyhkäinen keikkatyö, mutta tämä ei pidä paikkaansa – vuokratyöntekijänä voit työllistyä vakituisiin, kokoaikaisiin työsuhteisiin. Yhtä lailla vuokratyötä voi tehdä toki keikkaluontoisesti tai määräaikaisesti oman elämäntilanteen mukaisesti. Vuokratyön etu onkin se, että voit löytää juuri sinulle sopivan työrytmin – vuokratyöntekijänä sinulla on mahdollisuus valita omat työvuorosi ja työajat. Näin ollen vuokratyö sopii mainiosti henkilöille, jotka kaipaavat enemmän joustoa ja vapautta työajan säätelyyn. Etenkin monelle opiskelijalle työaikojen joustavuus sopii hyvin opintojen ohelle.

2. Vuokratyö ja palkka

Yleinen väärä olettamus on, että vuokratyöyritykset pidättävät osuuden työntekijöiden palkoista oman liiketoimintansa mahdollistamiseksi. Todellisuudessa työsopimuslain mukaisesti vuokratyöntekijän palkan ja muiden työehtojen on oltava vähintään samat kuin jos työntekijä olisi vuokratyövoimaa käyttävän yrityksen omilla kirjoilla. Me Sihdillä noudatamme yleisesti samaa työehtosopimusta kuin asiakasyritys, johon vuokratyöntekijänä menet työskentelemään, ja maksamme aina vähintään TES:n mukaista palkkaa. Lopulliseen palkkaasi vaikuttavat myös koulutustaustasi ja aiempi työkokemuksesi. Palkan lisäksi maksamme tietenkin TES:n mukaiset, asiaankuuluvat lisät.

3. Edut

Työntekijän työsuhde-etuudet määräytyvät työsopimuksen ja sovellettavan työehtosopimuksen mukaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sekä käyttäjäyrityksen omien työntekijöiden että vuokratyöntekijöiden työajat, palkat, tauot, erilaiset palkan lisät, palkalliset sairauslomat ja muut työehtosopimukseen perustuvat työsuhde-etuudet määräytyvät saman työehtosopimuksen mukaan. (tem.fi) Vuokratyöntekijälle kertyy myös lomapäiviä vuosilomalain mukaan. Tämän lisäksi kaikki Sihdin työntekijät saavat liikuntaedun ja koulutuspisteitä jokaisesta työtunnista, joita voi hyödyntää työhön liittyviin koulutuksiin.

4. Vuokratyö on kanava päästä töihin

Vuokratyöntekijänä voit päästä töihin silloin, kun vakinaisia tai määräaikaisia työsuhteita ei ole tarjolla tai jos ne eivät sovi hakijan elämäntilanteeseen. Vuokratyö on myös hyvä mahdollisuus saada jalkaa oven väliin ja kerryttää arvokasta työkokemusta erilaisten työtehtävien ja yritysten parissa. Henkilöstövuokrauksen keinoin saattaa löytyä myös piilotyöpaikkoja, joita ei ole ilmoitettu julkiseen hakuun. Hyvälle työntekijälle vuokratyö voi myös olla mahdollisuus vakituiseen työpaikkaan ja työllistyä suoraan asiakasyrityksen omille palkkalistoille.

5. Ammattitaidon kehittäminen

Vuokratyö on hyvä vaihtoehto kerätä arvokasta työkokemusta. Yksi vuokratyön hyödyistä on mahdollisuus kokeilla ja tutustua eri toimialoihin ja ammatteihin ilman pitkäaikaista sitoumusta. Voit esimerkiksi olla muutaman kuukauden ajan töissä rakennusalalla ja vaihtaa sitten vaikka teollisuuden pariin. Tämä on loistava tapa oppia tuntemaan eri aloja ja yrityksiä, jolloin on helpompi tehdä pidempiaikaisia ammatillisia ratkaisuja.

Toivottavasti saimme sinut innostumaan vuokratyöstä! Jos haluat tietää tarkemmin työllistymisestä Sihdin kautta, ota meihin yhteyttä, jotta voimme auttaa sinua löytämään uuden, kivan työn. Lisäksi käythän selaamassa, millaisia avoimia työpaikkoja meillä on tällä hetkellä tarjolla. Voit suodattaa hakutuloksia esimerkiksi sijainnin, työsuhteen muodon ja toimialan mukaan.