Asiakastarina: sesonkikiireisiin tekijät nopeasti Sihdin avulla

Lukuaika:

4 min

02.03.2023

Asiakastarina: sesonkikiireisiin tekijät nopeasti Sihdin avulla

02.03.2023


Kun yrityksen vuosikalenterissa kalenterimerkinnät helottavat punaisina muutaman kuukauden ajan ja henkilöstötarve moninkertaistuu hetkessä, riittävän työntekijämäärän varmistaminen nopealla aikataululla voi käydä haastavaksi. Uuden työntekijän hakuprosessin aloittaminen ja eri vaiheiden hallinnointi vievät rekrytoinnista vastaavalta runsaasti aikaa – puhumattakaan siitä, kuinka paljon työsuhteen eri vaiheista huolehtimiseen tulee varata resursseja.

Henkilöstövuokraus on joustava ja turvallinen ratkaisu, kun yrityksen henkilöstötarpeet ovat sesonkiluontoisia. Asiakasyrityksemme Ekovilla Oy on jo yli kymmenen vuoden ajan luottanut Sihtiin varmana kumppanina, joka ymmärtää yrityksen sesonkikiireistä juontuvat haasteet ja kykenee vastaamaan nopeasti yrityksen tarpeisiin.   

Ekovilla Oy on rakentamisen alalla jo yli neljänkymmenen vuoden ajan toiminut suomalainen hiilineutraalin eristämisen edelläkävijäyritys. Vuodesta 2020 lähtien Ekovilla on ollut osa kiertotalouskonserni EcoUpia, joka tuottaa ekologisia rakennusalan tuotteita ja palveluita asiakkailleen ja kumppaneilleen. EcoUpin tarjoamien ratkaisujen lähtökohtana ovat hiilineutraalius, materiaalien uusiokäyttö ja energiatehokkuus.

Haasteet sesonkityöntekijöiden löytämisessä

Ekovillalla asennustoiminta on hyvin kausiluonteista ja kiireet painottuvat erityisesti syksyyn, jolloin tilapäistyövoiman tarve kasvaa roimasti. Ekovillan asennusjohtaja Timo Kyllönen on tunnistanut, että sopivia työntekijöitä ei kuitenkaan löydy aina omin voimin – ja toisaalta uusien työntekijöiden etsiminen ja palkkaaminen ovat yritykselle työllistäviä prosesseja sellaisena aikana, kun kiirettä on muutenkin.

”Tilapäisten työntekijöiden löytäminen sesonkityöhön on ollut aina haaste, mutta Sihdin kanssa tuntui, että yhteistyö lähti jo alkumetreiltä hyvin käyntiin”, Kyllönen kuvailee.  

Sihdin toiminnassa korostuu ymmärrys rakennusalan haasteista – työntekijöitä tarvitaan välillä todella nopealla aikataululla, minkä takia kyky huomioida asiakkaan erilaiset tarpeet ja tehokkuus ovat HR-kumppanin valinnassa olennaisia tekijöitä. Ekovillalla arvostetaankin erityisesti Sihdin joustavuutta. ”Sihdillä yhteyshenkilötoiminta on sujuvaa. Sihtiläiset vastaavat ja reagoivat tarpeisiimme nopeasti ja pitävät yhteyttä säännöllisesti”, Kyllönen pohtii.

Sihdillä myyntipäällikkönä työskentelevä Mika Myllylä kertoo, että Sihdillä yhteistyössä Ekovillan kanssa on panostettu erityisesti asiakaslähtöisyyteen – on tärkeää ymmärtää, millainen yrityksen henkilöstötilanne on ja tarjota asiakkaalle sopivat ratkaisut. ”Sesonkipainotteisuus tarkoittaa sitä, että tilanteet voivat vaihtua nopeasti. Siksi on tärkeää voida auttaa asiakasta välittömästi – pyrimme aina toimittamaan Ekovillalle mahdollisimman nopeasti sopivat työntekijät, ja ollaan tunnissakin saatu uudet aloittajat työmaalle”, Myllylä painottaa.

Quote icon

Tilapäisten työntekijöiden löytäminen sesonkityöhön on ollut aina haaste, mutta Sihdin kanssa tuntui, että yhteistyö lähti jo alkumetreiltä hyvin käyntiin.

Luotettavan HR-kumppanin merkitys

Me Sihdillä pyrimme aina luomaan luottamuksellisen ja syvän kumppanuussuhteen asiakkaisiimme, jotta osaamme palvella heitä parhaalla mahdollisella tavalla muuttuvissa tilanteissa. Sihti on vuosien varrella valikoitunut Ekovillan pääkumppaniksi henkilöstöasioissa, ja nyt yrityksen kirjoilla olevat vakituiset työntekijät käyttävät Sihtiä synonyyminä henkilöstövuokraukselle. ”Ei ole tarvinnut muualta ottaa työntekijöitä, kun on saatu työvoimaa Sihdin kautta”, Kyllönen kertoo.  

Yhteistyö lähti aluksi Tampereen suunnalla käyntiin – Sihdin juuret ovat syvällä Näsijärven rantamullassa, ja kokeneet henkilöstöalan asiantuntijamme varmistavat, että Pirkanmaan asiakasyritykset ja työntekijät kohtaavat toisensa. Sihti onkin toiminut pitkään Ekovillan HR-kumppanina Tampereen seudulla, mutta sittemmin Sihti on auttanut Ekovillaa sopivien tekijöiden löytämisessä ja työllistämisessä valtakunnallisestikin.

Sesonkitarpeisiin vastaus henkilöstövuokrauksesta

Kun työntekijöiden etsimisen, valintaprosessin ja työsuhdeasiat hoitaa ulkopuolinen asiantuntija, jää yritykselle huomattavasti enemmän aikaa ja resursseja keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Sihdin kaikki palvelut räätälöidään aina sen mukaan, millaisia tarpeita asiakasyrityksellämme kulloinkin on.

Vuokratyöntekijä onkin mahdollista työllistää Sihdin kautta vain muutaman päivän kiireavuksi, pidempiaikaiseen projektiin tai vakituiseenkin työsuhteeseen.  Olemme asiakasyrityksemme tukena myös tilanteissa, joissa on hankalaa ennakoida, mikä henkilöstömäärän tarve todellisuudessa on. Hoidamme myös kaikki työntekijän työsuhdeasiat työsopimuksen kirjoittamisesta ja palkanmaksusta lähtien.

Henkilöstövuokraus on yrityksen kannalta huoleton ratkaisu yhtä lailla kiireellisiin kuin pitkäkestoisiin projekteihin. Sihti painottaa henkilöstövuokrauskumppanina vastuullisuutta, laatua, joustavuutta ja asiakaslähtöisyyttä. Ota lähimpään Sihdin toimistoon yhteyttä, jotta voimme ratkaista yrityksesi henkilöstökysymykset!