Asiakastarina: Sihdin kautta täsmäosaamista nopeasti ja joustavasti

Lukuaika:

5 min

03.01.2023

Asiakastarina: Sihdin kautta täsmäosaamista nopeasti ja joustavasti

03.01.2023

Ammattitaitoisten osaajien tavoittaminen voi olla tämänhetkisillä työmarkkinoilla haastavaa, varsinkin toimialoilla, joissa kaivataan erityisosaamista. Uuden työntekijän palkkaaminen on yritykselle valtava taloudellinen satsaus, joka vaatii myös aikaa – sopivan työntekijän hakuprosessin käynnistäminen ja ylläpito sekä työsuhteen eri vaiheista huolehtiminen nappaavat yritykseltä roimasti resursseja. Lisäksi yrityksen sijainti saattaa asettaa uusien työntekijöiden tavoittamiseen ja houkuttelemiseen haasteita.

Henkilöstövuokraus on joustava ja tehokas tapa työvoiman lisäämiseen niin määräaikaisiin kuin vakituisiin tarpeisiin. Sihdin valtakunnallisissa henkilöstövuokrauspalvelussa korostuvat nopeus, joustavuus ja asiakaslähtöisyys, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että räätälöimme palvelumme vastaamaan aina asiakkaamme tarpeita unohtamatta tyytyväisiä hakijoita.

Yksi Sihdin avulla täsmäosaamista riveihinsä saanut yritys on vahvassa kasvussa oleva kainuulaistaustainen, valtakunnallisesti toimiva Infrasuunnittelu Oy. Yritys tarjoaa ympäristö- ja yhdyskunta­rakentamisen valvonta-, suunnittelu- ja mittauspalveluja sekä rakennus­konsultointipalveluja kaivos- ja teollisuus­ympäristöihin, kaupungeille ja kuntiin sekä maarakennus- ja rakennusyritysten tarpeisiin.

Henkilöstövuokrauksesta nopeasti työntekijöitä

Infrasuunnittelu on hyödyntänyt Sihdin palveluvalikoimasta erityisesti henkilöstövuokrausta tarvittavan osaamisen lisäämisessä. Infrasuunnittelun operatiivinen johtaja Hanna Repo toteaa, että etenkin Sihdin ripeys on ylittänyt odotukset – kun Infrasuunnittelulla on ollut haasteita yritystä täydentävän ammattilaisen tavoittamisessa, Sihdin Kajaanin tiimi on löytänyt yllättävänkin nopealla aikataululla juuri sopivan tekijän tuomaan tarvittavaa lisäosaamista Infrasuunnittelun tiimiin.

Yksi Infrasuunnittelun ja Sihdin yhteisistä onnistumistarinoista sijoittuu vuoteen 2022, kun Infrasuunnittelu kaipasi kipeästi kartoitusmittaajaa. Yrityksen omat haut eivät olleet tuottaneet toivottua tulosta, mutta Sihdin kautta uusi työntekijä löytyi muutamassa päivässä.

Uusi mittaustiimin osaaja on jo ehtinyt aloittaa Infrasuunnittelulla uudessa roolissaan, ja Repo kuvailee uutta työntekijää ”täsmätyypiksi”, jolla on toivotun ammattiosaamisen lisäksi myös alueellista ymmärrystä. Kainuun seudulla työkokemusta jo kerryttäneen ammattilaisen löytäminen voi olla haasteellista, mutta Sihdin saman tien käynnistämä hakuprosessi tavoitti osaajan, jonka työkokemuspankissa oli juuri sellaista osaamista kuin Infrasuunnittelulla kaivattiin. Kaiken lisäksi tehtävään valittu henkilö oli paluumuuttaja, joka todella tuntee ja ymmärtää alueen.

Quote icon

Sihdillä on hirmu kiva ote. On tuntunut aina siltä, että meille on oma, nimetty henkilö, jonka puoleen voimme kääntyä ja joka tietää yrityksen tilanteet ja asiat. Sihdillä on aina ollut meille linkki olemassa.

Sihdin toiminnassa kumppanuus on avainsana

Infrasuunnittelun Hanna Repo kiittelee Sihdin nopean toiminnan lisäksi myös Sihdin tarjoamien palvelujen henkilökohtaisuutta. ”Sihdillä on hirmu kiva ote. On tuntunut aina siltä, että meille on oma, nimetty henkilö, jonka puoleen voimme kääntyä ja joka tietää yrityksen tilanteet ja asiat. Sihdillä on aina ollut meille linkki olemassa”, Repo toteaa ja tarkentaa, että toimivaa yhteistyötä on tukenut se, että Sihtiläiset ovat pitäneet aktiivisesti yhteyttä ja olleet kuulolla yrityksen tilanteiden suhteen. Repo on kokenut, että Sihti on kulkenut Infrasuunnittelun kumppanina vuodesta toiseen ja kuunnellut Infrasuunnittelun tarpeita, ei niinkään tuputtanut ratkaisuja.

Sihdin HR-konsultti Markus Kilpeläinen korostaa hyvän kommunikaation merkitystä yhteistyön rakentamisessa Infrasuunnittelun kanssa. Esimerkiksi kartoitusmittaajan haun käynnistyessä Sihti ja Infrasuunnittelu laativat yhdessä huolellisen hakuprofiilin, jota vasten hakijoiden osaamista ja sopivuutta peilattiin. ”Koko hakuprosessi meni kaiken kaikkiaan hyvin. Löysimme erinomaisen hakijan vain muutamassa päivässä, eikä Infrasuunnittelukaan jäänyt ihmettelemään, vaan hakijaesittelyn jälkeen yritys otti henkilön heti haastatteluun”, Kilpeläinen kertoo.  

Sihdin toiminnassa kaikki alkaakin siitä, että yhdessä asiakasyrityksen kanssa käydään tarkasti läpi, millaista osaamista yritys tarvitsee ja millainen henkilö sopii parhaiten tulevaan tiimiin. Sihdin henkilöstövuokrauspalvelun tarkoituksena on tehdä uuden henkilön palkkaaminen ja uudessa työssä aloittaminen mahdollisimman sujuvaksi aivan kaikille osapuolille – panostamme siihen, että niin asiakasyritykset kuin uudet työntekijät ovat tyytyväisiä prosessin kulkuun. Sihti on erikoistunut rakennusalan, teollisuuden ja huoltoseisokkien henkilöstöratkaisuihin, joten ymmärrämme asiakasyritystemme toimialojen haasteet ja yhtä lailla mahdollisuudet.

Vastuullinen ja ihmiskeskeinen työnantaja

Sihdille on tärkeää, että työntekijät pääsevät työskentelemään yrityksissä, joille työntekijöiden hyvinvointi ja kehittymismahdollisuudet ovat tärkeässä roolissa. Infrasuunnittelulla painotetaankin ihmiskeskeisyyden merkitystä ihan yrityksen arjessa – Infrasuunnittelun tiimeissä korostetaan hyvää, lämminhenkistä tiimihenkeä ja aivan jokaisen työntekijän panosta arvostetaan. ”Pidämme toinen toistamme hyvinä, tuemme ja kehitämme toinen toistamme. Emme suorita, vaan matalassa hierarkiassa kaikilla on mahdollisuus saada äänensä kuuluviin”, Hanna Repo kuvailee.

Kainuulaistaustainen Infrasuunnittelu on perheyritys, joka kilpailee markkinoilla isojen talojen kanssa. Repo kertoo, että tässä piilee Infrasuunnittelun valttikortti: yrityksessä ei pakerreta kapea-alaisesti vain yhden osa-alueen tehtävien parissa, vaan Infrasuunnittelun työntekijät pääsevät kehittymään suunnittelun monipuolisiksi taitureiksi. ”Perheyrityksen perheenomaisuus on plussaa. Infrasuunnittelu ei ole kasvoton yritys, vaan meillä kaikki tuntevat toisensa”, Hanna Repo kertoo.

Infrasuunnittelu tarjoaa urakehityksen lisäksi joustavia työskentelymahdollisuuksia. Yritys toimii koko Suomen alueella, mutta yritys on panostanut vahvasti hybridityöskentelyyn. Työpaikkoja ei ole naulattu vain tiettyyn sijaintiin, vaan töitä voi tehdä ympäri Suomen. Etäyhteyksistä huolimatta yhteyshenkeä pidetään tiiviisti yllä.

Sihti toimii valtakunnallisesti mutta paikallisesti

Sihdin toiminnassa on aivan yrityksen historian alusta asti painotettu asiakaslähtöisyyden merkitystä ja myös paikallisymmärrystä. Suomen eri alueilla yritykset voivat kohdata erilaisia haasteita – esimerkiksi yrityksen sijainti voi asettaa omat haasteensa hakijoiden houkuttelussa. Sihdin kattavista työtekijäverkostoista saattaa löytyä yrityksen tarpeisiin sopiva henkilöä, ja lisäksi hyödynnämme haastavissa hauissa digitaalista työpaikkamainontaa, jotta voimme houkutella hakuihin myös esimerkiksi paluumuuttajia tai uudelle paikkakunnalle muuttoa harkitsevia työnhakijoita.

Esimerkiksi juuri Kainuussa Sihti on vahva alan toimija. Sihdin Kajaanin raudanlujista ammattilaisista koostuva tiimi on vuosien varrella rakentanut kattavan asiakas-, työntekijä- ja työnhakijaverkoston koko Kainuun alueella ja näin saanut vahvan jalansijan alueen luotettavana, turvallisena henkilöstökumppanina.

Sihti on osa maailman suurinta henkilöstöratkaisuja tarjoavaa Adeccoa, mikä mahdollistaa palveluvalikoiman laajuuden ja joustavuuden. Sihdin ja Adeccon työskentelevätkin tiiviisti yhdessä eri kaupungeissa voidakseen taata asiakasyrityksilleen mahdollisimman laadukkaat ja kattavat prosessit. Infrasuunnittelu onkin hyödyntämässä myös Adeccon rekrytointipalveluja Sihti-yhteistyön lisäksi (lue lisää Adeccon rekrytointipalveluista).

Henkilöstövuokraus on monelle yritykselle turvallinen ja joustava ratkaisu yhtä lailla kiireellisiin kuin pitkäkestoisiin projekteihin. Sihti painottaa henkilöstövuokrauskumppanina vastuullisuutta, laatua, joustavuutta ja asiakaslähtöisyyttä. Ota lähimpään Sihdin toimistoon yhteyttä!