Henkilöstövuokraus vai rekrytointi – mikä on yrityksellesi oikea valinta?

Lukuaika:

3 min

08.09.2023

Henkilöstövuokraus vai rekrytointi – mikä on yrityksellesi oikea valinta?

08.09.2023


Luotettavan HR-kumppanin valinta vapauttaa yrityksellesi aikaa henkilöstöasioiden käsittelystä liiketoiminnan puolelle, ja henkilöstövuokraus ja rekrytointi ovatkin kasvattaneet suosiotaan Suomessa viimeisten vuosien aikana. Mutta milloin henkilöstövuokraus on yritykselle oikea vaihtoehto, milloin puolestaan kannattaa valita rekrytointi?

🔸 Mitä eroa on rekrytoinnilla ja henkilöstövuokrauksella?

Lyhyesti sanottuna sekä henkilöstövuokrauksen että rekrytoinnin kautta tavoitteena on saada riittävästi yrityksellesi työvoimaa, mutta suurin ero on siinä, mikä yritys toimii työnantajana. Rekrytointiprosessissa yrityksesi tekee työsopimuksen valitun työntekijän kanssa ja vastaa kaikista työnantajavelvollisuuksista. Sihdin henkilöstövuokrausprosessin kautta saat yritykseesi työvoimaa, mutta työnantajavastuut kuuluvat Sihdille.

🔸 Rekrytoinnilla turvataan pitkäkestoiset tarpeet

Kun yrityksessäsi on tarvetta asiantuntemukselle ja osaamiselle ja mahdollisuus työllistää uusi työntekijä suoraan yrityksen omille kirjoille, rekrytointi voi olla yrityksellesi juuri sopiva vaihtoehto. Sihdin selkeässä ja yrityksellesi vaivattomassa rekrytointiprosessissa korostuu aina asiakaslähtöinen ajattelutapamme – voimme tukea sinua ja yritystäsi joko rekrytointiprosessin yksittäisissä vaiheissa tai vastata prosessista kokonaisuudessaan, aina työpaikkailmoituksen markkinoinnista hakijoiden haastattelemiseen, suosittelijoiden tarkastamiseen sekä palkkauspäätökseen asti. Rekrytointiprosessissa yrityksesi vastaa työsopimuksen solmimisesta eteenpäin työsuhteen hallinnoinnista ja työntekijän tyytyväisyydestä – toki olemme sekä sinuun että uuteen työntekijään yhteydessä myös perehdytysajan päätyttyä, jotta voimme varmistaa, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

Halutessasi voit valita yksittäisen rekrytointiprosessimme osan, kuten hakijoiden esikarsinnan tai soveltuvuusarvion. Valitsetpa koko rekrytointiprosessin ulkoistamisen tai yksittäisiä prosessin vaiheita, yhteistyömme alkuvaiheissa saat rekrytoinnille selkeän aikataulun, hinnoittelun sekä takuun. Rekrytointiprosessissamme laatu, joustavuus ja tehokkuus ovat avainsanoja.

Yli vuosikymmenen erikoistuminen teollisuuden ja rakennusalan HR-ratkaisuihin tarkoittaa sitä, että meillä on vahvaa ymmärrystä, millaisia vaatimuksia ja erityistarpeita näillä toimialoilla on rekrytointien suhteen. Rekrytointipalvelumme on yrityksesi hyödynnettävissä tehtävätasosta riippumatta ja koko Suomen laajuisesti.

🔸 Henkilöstövuokrauksella varmistut, että työvoimaa on aina riittävästi saatavilla

Henkilöstötarpeet voivat rakennusalan ja teollisuuden tehtävissä muuttua hyvinkin nopealla aikataululla. Henkilöstövuokrauksella yrityksesi saa riittävästi tekijöitä ennakoimattomissa tilanteissa, jotka johtuvat esimerkiksi aikataulujen, sesonkien, projektien, äkillisten poissaolojen tai huoltoseisokkien aiheuttamista muutoksista ja paineista. Vastuullisena työnantajana me huolehdimme siitä, että jokaisella Sihdin kautta työskentelevällä työntekijällä on varmasti työssä vaadittavaa osaamista ja kaikki työn tekemiseen tarvittavat luvat kunnossa. Työturvallisuus on Sihdillä avainasemassa; varustamme työntekijämme aina laadukkailla varusteilla kypärästä suojalaseihin ja turvakengistä vaatteisiin.

Henkilöstövuokrauksessa koko työsuhteen elinkaaresta huolehtiminen kuuluu Sihdin tontille; kun työntekijöiden etsiminen ja työsuhdeasiat ovat HR-alan ammattilaisen vastuulla, voi yrityksesi keskittyä rauhassa liiketoiminnan pyörittämiseen, eikä muuttuvien henkilöstötilanteiden murehtimiseen. Lyhyesti sanottuna henkilöstövuokrauksella saat työvoimaa käyttöösi juuri silloin, kun sitä tarvitset. Laskutamme yritystäsi vain työntekijöidemme toteutuneiden työtuntien mukaan.

Lisäksi:

Tarjoamme asiakkaillemme myös oppisopimus-, suorahaku- sekä arviointipalveluja – kantavana ajatuksena Sihdin toiminnassa ovat onnistuneet henkilöstöratkaisut laatua tai työntekijäviihtyvyyttä laiminlyömättä. Me Sihdillä löydämme parhaat ratkaisut mihin tahansa henkilöstökysymykseen yrityksessäsi. Otathan meihin yhteyttä, jotta voimme auttaa yritystäsi!