Työntekijätarina: raksa avaa ovet nuorelle työntekijälle

Lukuaika:

4 min

20.06.2023

Työntekijätarina: raksa avaa ovet nuorelle työntekijälle

20.06.2023

Sopiiko raksa-alan työ nuorelle työntekijälle, jolla ei ole vielä monen vuoden työkokemusta? Annamme puheenvuoron työntekijällemme Tonille – hän aloitti Sihdin työntekijänä suoraan koulunpenkiltä ja on sittemmin päässyt vakituiseen työhön. Toni kertoo, millaista raksalla työskentely on nuoren työntekijän näkökulmasta.

Raksalle ilman työkokemusta

Kun Tonista tuli Sihdin työntekijä, hän oli juuri täyttänyt 18 vuotta, eikä hänellä ollut vielä juurikaan työkokemusta taustallaan. Töitä ei ollut meinannut löytyä mistään, vaikka hän olisi hyvin mielellään lähtenyt töihin, jos niitä olisi tarjottu.

Toni kuuli Sihdin raideprojektista ja halusi juuri sinne hommiin. “Toni oli vielä kokematon työntekijänä, mutta hänellä oli jo alusta asti tekijäasenne. Asiakasyrityksestä tuli kehut Tonille, ja hän sai tehdä pitkää päivää projektin loppuun asti. Toni pärjäsi hyvin ratahommissa”, kuvailee Tommi Salohalme, Senior Business Manager, Sihdillä. Salohalmeen mukaan Toni erottui juuri asenteensa ansiosta hakijoiden joukosta, vaikka hänellä ei vielä ollutkaan työkokemusta.

Jo parissa viikossa Toni pääsi työhön kiinni. Sittemmin Toni ehti työskennellä töissä katto- ja rengassesongissa, mutta nyt Toni on Sihdin kautta vakituisessa työsuhteessa Ramirentilla, jossa hän omien sanojensa mukaan tekee ”vähän kaikkea” osana mainiota työporukkaa. Salohalmeen korvaan on kantautunut Ramirentin suunnalta erinomaista palautetta Tonin työpanoksesta. “Tonilla ei ollut töiden alkaessa vielä esimerkiksi trukkikokemusta, mutta hän on hyvä työntekijä, joka tykkää työstään”, Salohalme kertoo.

Raksa sopii nuorelle työntekijälle

Toni arvelee viihtyvänsä rakennusalan tehtävissä vielä pitkään, sillä hänelle sopii fyysinen työ, jossa hän pääsee tekemään itse asioita ja käyttämään sekä lihaksia että päätä. Alalla pääsee myös jatkuvasti kehittämään itseään – Toni on päässyt oppimaan paljon asioita, joita hän ei olisi ikinä oppinut oppivansa, esimerkiksi vielä puoli vuotta sitten hän ei olisi osannut kuvitella käyttävänsä varastotorninosturia työarjessa.

Toni suosittelee rakennusalan tehtäviä erityisesti henkilöille, jotka tykkäävät haastaa itseään ja pitävät vähän fyysisemmästä, teknillisemmästä hommasta. ”Raksa on oikein mainio paikka, jos ei ole vielä työkokemusta tai varma, millaiseen työhön haluaa, mutta haluaa töihin. Mun mielestä raksalla on hyvä aloittaa, sillä alalta saa hyvää työkokemusta ja oma-aloitteisuutta, jota tarvitsee tulevaisuudessa”, Toni kehuu ja jatkaa: ”Näissä töissä saa pelisilmää tulevaisuuteen, miten hommat kannattaa tehdä.”

”Kysy rohkeasti töitä!” 

Toni kannustaa nuoria työnhakijoita ottamaan rohkeasti yhteyttä mahdollisiin työnantajiin. ”Jos olet nuori henkilö ja haluat töihin, kysy rohkeasti töitä! Esimerkiksi Facebook-ryhmistä voi kysyä itselleen töitä. Aina on joku, joka vastaa. Jos ei saa tiettyä työpaikkaa heti, töitä saa varmasti muualta.”

Me Sihdillä autamme tuhansia työnhakijoita ympäri Suomen löytämään uuden työpaikan. Toimipisteemme löytyvät yhdeksästä eri kaupungista, mutta työpaikkoja on tarjolla myös Sihti-toimistokaupunkien rajojen yli – meihin voi olla matalalla kynnyksellä yhteydessä ja kysyä töitä!

Quote icon

Sihdin kanssa ei ole ollut ongelmia, vaan kaikki on hoidettu, kuten pitääkin. Ei tähänkään päivään mennessä ole ollut kysymyksiä, joihin ei ole saanut vastausta.

Sihti työnantajana

”Sihdin kanssa ei ole ollut ongelmia, vaan kaikki on hoidettu, kuten pitääkin. Ei tähänkään päivään mennessä ole ollut kysymyksiä, joihin ei ole saanut vastausta”, Toni pohtii.

Me Sihdillä haluamme auttaa sinua löytämällä sinulle sopivan työpaikan ja samalla huolehtia siitä, että työsuhteessasi kaikki menee varmasti hyvin. Kun työskentelet Sihdin vuokratyöntekijänä, Sihti on työnantajasi ja vastaa palkanmaksusta, työterveyshuollon järjestämisestä, työhön liittyvien työvarusteiden ja pätevyyskorttien hankkimisesta sekä muista työnantajan velvollisuuksista.

Jos olet etsimässä urasi ensimmäistä työpaikkaa, Sihdin kautta pääset tutustumaan, millaista eri työmailla työskentely on!