Viisi syytä, miksi raksalla kannattaa työskennellä!

Lukuaika:

5 min

03.04.2023

Viisi syytä, miksi raksalla kannattaa työskennellä!

03.04.2023

Kiinnostaako rakennusala, muttet ole ihan varma, onko ala aivan sinun juttusi? Lue tämä blogiteksti – kerromme viisi painavaa syytä, miksi rakennusalalle kannattaa lähteä hommiin!

🦺 Töitä on tarjolla niin vasta-alkajille kuin konkareille

Yksi rakennusalan ehdottomista plussapuolista on se, että töitä riittää niin pitkän linjan ammattilaisille kuin työuransa alussa oleville. Raksa on siis matalan kynnyksen ala, jolle jokainen tekijä on tervetullut!

Pätevien ja osaavien ammattilaisten taitoja tarvitaan rakennusprojektien aivan jokaisessa vaiheessa, joten taitureilla on erinomaiset mahdollisuudet uuden työn nappaamisessa. Työvuosien lisääntyessä harppaukset urapolulla ovat varsin mahdollisia. Alan monipuolisuus avaa mahdollisuuksia oman osaamisen ja uran kehittämiseen. Entäpä sitten uudet työntekijät? Olet varmasti työpaikkailmoituksia selatessasi bongannut monta tehtävänkuvausta, joissa peräänkuulutetaan monen vuoden työkokemusta. Rakennusalalla on runsaasti työpaikkoja myös uraansa aloittaville tekijöille, joilla ei ole vielä vuosikausien työ- ja koulutustaustaa. Monessa rakennusalan tehtävässä vaatimuksiksi on määritelty hyvä asenne ja voimassa oleva työturvallisuuskortti, mutta käytännössä kortin saa suoritettua kätevästi ja nopeasti netissä (lue lisää työturvallisuuskortista). Jos rakennusala ei ole entuudestaan tuttu, esimerkiksi kesätöiden tai lyhyiden projektien kautta saa helposti tuntumaa siitä, millaista alalla työskentely voisi olla tulevaisuudessa.

⚙️ Tulevaisuuden mahdollisuudet

Rakennusala on yksi voimakkaimmin kehittyvistä aloista. Esimerkiksi teknologiset ratkaisut tuovat mukanaan mielenkiintoisia muutoksia rakennusalan tehtäviin. Eri laitteet ja työkalut helpottavat jo nyt fyysisesti haastavia työvaiheita, ja monet manuaaliset työtehtävät tulevat automatisoitumaan ainakin osittain. Myös uusia rooleja syntyy koko ajan, mutta samaan aikaan perinteisiäkin käsillä tekemisen taitoja tarvitaan. Raksalla on siis tarjolla töitä tekijöille, jotka haluavat nähdä kättensä jäljen, mutta yhtä lailla alalla on töitä tiedossa esimerkiksi suunnittelu- ja kehitysasiantuntijoille. Olitpa siis ammatti- tai korkeakouluopiskelija, sinulla voi olla edessäsi huiman hieno urapolku raksalla.

💰 Hyvä palkka ilman työkokemusta monelta vuodelta?

Ammattitekijät pääsevät helposti mainiohin kuukausituloihin, mutta aloittelevankin raksatyöntekijän palkka lähentelee 2000 euroa kuukaudessa. EI lainkaan hassumpi summa? Lisäksi useimmiten rakennusalalla tehdään päivätyötä ja työaika on säännöllinen, joten mainion palkkatason lisäksi viikonloppuisin jää mukavasti vapaa-aikaa. Näin työelämän ja oman ajan yhdistäminen sujuu helposti.

Lisää joustavuutta tuo myös vuokratyösuhteen kautta työllistyminen. Voit oman tilanteesi mukaan työskennellä keikkatöissä, projektiluontoisesti tai kokoaikaisessa ja pitkäaikaisessa työsuhteessa. Haluatko joustavan työn, jossa voit sovittaa työviikon tunnit haluamallasi tavalla? Vuokratyösuhde voi olla sinulle sopiva vaihtoehto – lue lisää blogistamme, mitä hyviä puolia vuokratyöntekijänä työskentelemisessä on.

🧰 Töihin voi päästä nopeasti

Viime vuosina pandemia, taloudelliset ja yhteiskunnalliset epävarmuudet sekä sotakriisit ovat ravistelleet monia toimialoja, mutta rakennustyömaita on aina tiedossa – rakennusala on siksi turvallinen valinta. Tällä hetkellä rakennusalalla on havaittavissa jopa työvoimapulaa, joten nyt urapolun rakentaminen raksahommissa on ehdottomasti kannattavaa. Lisäksi suurten ikäluokkien eläköityminen tarkoittaa sitä, että raksalla on erinomainen sauma päästä hommiin.

👷‍♀️ 👷 Tiimihenki ja yhdessä tekeminen

Raksalla ei tarvitse pakertaa yksin, vaan moni työvaihe tehdään pareittain tai porukalla. Rakennusalan työntekijämme monesti kehuvat, että alalla on kaiken kaikkiaan hyvä yhteishenki ja työtä tehdään yhdessä tavoitteita kohti. Tähän me Sihdillä kiinnitämme myös huomiota – pidämme työntekijöihimme säännöllisesti yhteyttä ja kysymme kuulumisia. Meille on tärkeää, että työntekijämme viihtyvät varmasti työtehtävissään.

+ Raksa on monipuolinen ala

Rakennusalan työmahdollisuuksista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta roolien laajuutta. Tehtävänkuvat ovat todella monipuoliset, ja eri työmaakohteissa ja projekteissa pääsee ammentamaan tärkeitä oppeja tulevaisuuden työtehtäviä varten. Jo aputyöntekijällä tai kesätuuraajalla on mainiot mahdollisuudet saada lisää vastuita ja hioa omaa taitotasoa. Voit edetä urallasi esimerkiksi työnjohtajaksi tai toisaalta virittää osaamistasi täydennys- tai lisäkoulutuksen avulla.Varoitamme, että saatat tykästyä raksan monipuolisuuteen ja vaihtelevuuteen – ja urakkana alkavasta työstä voi tulla pidempikin työrupeama.

Sihdin vuokratyöntekijänä voit luottaa siihen, että sinulla on vastuullisen ja reilun työnantajan tuki koko työsuhteesi ajan. Autamme sinua löytämään kiinnostavimmat työpaikat aina keikkahommista vakituiseen työhön – sinun elämäntilanteesi mukaan. Huolehdimme siitä, että palkka maksetaan sinulle oikein ja ajallaan ja varmistamme, että työssäsi vaadittavat pätevyyskortit ja varusteet ovat ajan tasalla. Ja mikä tärkeintä, mitä tahansa kysymyksiä sinulla onkaan, yhteyshenkilösi Sihdillä auttaa sinua! Suhtaudumme Sihdillä aina vakavasti turvallisuuteen ja pyrimme määrätietoisesti kehittämään toimintatapojamme, jotta sinulla olisi mahdollisimman turvallista työskennellä. Lähtökohtanamme on, että kaikki tapaturmat torjutaan etukäteen. Edellytämme, että työntekijämme ja asiakasyrityksemme noudattavat kaikkia yleisiä ja työmaakohtaisia turvallisuusmääräyksiä.

Saimmeko mielenkiintosi heräämään? Käy tutustumassa avoimiin työpaikkoihimme tai lähetä meille avoin hakemuksesi! Voit myös tietenkin olla meihin suoraan yhteydessä – autamme sinua löytämään uuden työn.