Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Rekrykoulutus tuunaa tulevaisuuden sähköverkko-osaajat töihin

Hyviä sähköverkkosuunnittelijoita ei kasva puissa, mutta pian heitä on 12 kappaletta enemmän valmiina työelämän todellisiin haasteisiin. Rekrykouluttamalla sähköalan ammattilaisia saadaan yrityksiin tämän päivän vaatimukset täyttävää suunnitteluosaamista.

Sihti organisoi tänä syksynä alkavan rekrykoulutuksen, joka vastaa sähköverkkoyritysten tarpeeseen saada osaavia suunnittelijoita riveihinsä sekä antaa uudenlaisen uramahdollisuuden sähköalan tutkinnon suorittaneelle työnhakijalle.
”Lähdimme järjestämään tällaista ihan uutta täsmäkoulutusta puhtaasti asiakkailta kuultujen kommenttien perusteella. Sähköverkkosuunnittelijoita ei tule valmiina mistään opinahjosta ja nykyvaatimukset työlle ovat aika kovat ja edellyttävät tiettyjä täsmätaitoja. Ja tietysti samanaikaisesti olemme nähneet, että moni sähköalan ammattilainen on vailla työtä. Tämä on meidän sihtiläisten mielestä sietämätön tilanne, jolle voidaan hyvinkin tehdä jotain yhteistyön avulla”, kertoo konsultti Jarmo Päivä Sihdistä.

Sihdin kanssa haasteeseen tarttuivat Pirkanmaan TE-toimisto, ELY-keskus sekä koulutuksesta vastaava Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK. Sihdin roolina on koordinoida kokonaisuutta.

Haussa palvelualttiita ja motivoituneita sähköalan osaajia

Lokakuun lopussa starttaavaan RekryKoulutukseen valitaan pian 12 hakijaa. Valintakriteereissä painottuvat Päivän mukaan erityisesti into oppia uutta, halu työllistyä haastaviin ja monipuolisiin tehtäviin sekä vuorovaikutustaidot. ”Sähköverkkosuunnittelijat työskentelevät tiiviissä yhteistyössä useiden tahojen kanssa. Asiakaspalveluhenkisyyttä tarvitaan, kun tehdään töitä maanomistajien, viranomaisten ja tietysti myös oman projektitiimin kanssa. Asiakkaiden kanssa toimimisen lisäksi sähköverkkosuunnittelijat painavat töitä myös maastossa ja työpöytänsä ääressä. Suunnittelua, dokumentointia ja lupien hakemista – aika monipuolisilla tehtävillä näiden ammattilaisten työpäivät täyttyvät”, Päivä listaa.

TAKK:n järjestämä koulutusohjelma on hyvin työelämälähtöinen ja osallistuvien yritysten kanssa yhteistyössä hiottu. Opiskelijat myös ahertavat yli puolet neljän kuukauden koulutuksen kestosta työssäoppimisjaksoilla. Koulutukseen osallistuvat yrityksen ovat sitoutuneet työllistämään uudet suunnittelijat koulutuksen päätyttyä. Mukaan ovat lähteneet Eltel Networks Oy, Empower PN Oy, Pohjolan Werkonrakennus Oy, Relacom Finland Oy ja Tampereen Vera Oy.

Infotilaisuuteen tutustumaan yrityksiin ja sähköverkkosuunnittelijan työhön

Koulutus on tarkoitettu Pirkanmaan alueen työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Uudet sähköverkkosuunnittelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen joko suoraan koulutukseen osallistuviin yrityksiin tai vuokratyösuhteena. Tällä hetkellä tiedossa olevat työpaikat sijaitsevat pääosin Pirkanmaalla, mutta työpaikkoja on tarjolla myös muualla Suomessa. Kaiken kaikkiaan alan työllisyysnäkymät ovat hyvät.

Ainutlaatuiseen koulutus- ja työnhakumahdollisuuteen voi tulla tutustumaan infotilaisuuteen, joka järjestetään perjantaina 23.9. klo 12 -14 Pirkanmaan TE-toimistossa. ”Infotilaisuudessa ovat mukana myös koulutukseen osallistuvat yritykset kertomassa toiminnastaan ja työtehtävistä, joita heillä on tarjolla. Koulutukseen hakeminen on samalla myös työpaikan hakemista ja siksi kannattaakin tutustua yrityksiin. Hakemukseen voi nimetä itseään eniten kiinnostavat työnantajayritykset”, vinkkaa Jarmo Päivä.

Tästä pääset hakemaan Sähköverkkosuunnittelijan rekrykoulutukseen.

Kun haluat lisätietoja koulutuksesta, soita Jarmolle numeroon 050 444 4424.