Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

UnelmaSihti-rekrytointikilpailussa kilpaillaan unelmien työpaikosta

UnelmaSihti on täydessä vauhdissa ja kilpailijat ovat päässeet suorittamaan erilaisia tehtäviä tässä erilaisessa ja kiinnostavassa rekrytointiprosessissa. Haluamme UnelmaSihdissä osoittaa, että rekrytoinnin voi tehdä myös ilman muodollisia haastatteluita, piinaavia testejä tai tuskallisilta tuntuvia tehtäviä. Rekrytointi voi olla mukava kokemus kaikille sen osapuolille. UnelmaSihdissä kaksi kiinnostavaa yritystä, helsinkiläinen Smarp ja tamperelainen Yepzon, etsivät tekijöitä kansainväliseen myyntiin, kasvamaan yhdessä yritysten kanssa.

Tapasimme mukaan valitut kilpailijat ensimmäisen kerran rennoissa merkeissä Tampereella ja Helsingissä. Ja kuten UnelmaSihdin linjaan kuuluu, emme halunneet pitää tavanomaisia haastatteluita tavanomaisissa paikoissa. Sen sijaan halusimme tavata kilpailijat, tutustua heihin ja kuulla heidän ajatuksiaan tulevasta rekrytointiprosessista. Jotta tilanne olisi miellyttävä myös kilpailijoiden näkökulmasta, annoimme heille vapaat kädet valita tapaamispaikkamme. Ihminenhän on rennoimmillaan, ja parhaimmillaan, itselle tutussa ympäristössä.

Tampereella tapasimme upeita kilpailijoita muun muassa Pyynikin upeissa maisemissa kävellen, näkötornin munkkikahvilassa kahvitellen sekä kilpailijoiden lempikahviloissa jutellen. Helsingissä pääsimme muun muassa kävelylle Espalle ja Kalasatamaan, vierailemaan Sanomataloon sekä tunnelmallisiin kahviloihin ja ravintoloihin. Helsinki-päivänä meille kertyikin käveltyjä kilometrejä huimat 20! Oikea rekrytoijan unelmapäivä!

Tapaamisten jälkeen kutsuimme hakijat tehtäväpäiviin, jotka järjestettiin taas sekä Helsingissä että Tampereella. Tehtäväpäivissä kilpailijat jaettiin kahteen ryhmään ja he pääsivät suunnistamaan Yepzonin paikannuslaitteen avulla tehtäväpisteisiin. Tampereella kilpailijat suorittivat myyntitehtävän Yepzonin toimistolla ja selvittivät tietään ulos Way Out -pakohuonepelistä. Oman säväyksensä tehtävään toi ihka oikea ulkomaalainen asiakas, johon kilpailijat ottivat jokainen yhteyden vuorollaan. Tehtävä oli ainutlaatuinen tilaisuus kilpailijoille näyttää oma osaaminen niin yllättävässä myyntitilanteessa kuin englannin kielen taidossakin. Way Outilla mitattiin kilpailijoiden paineensietokykyä sekä ongelmanratkaisu- ja ryhmätyöskentelytaitoja.

Pari päivää myöhemmin Helsingissä myös Smarpin hakijat suunnistivat Yepzonin paikannuslaitteen avulla. Tehtävät suoritettiin Smarpin toimistolla sekä pakohuonepelipaikassa Escape Room Helsingissä. Smarpin toimistolla hakijat pääsivät kehittelemään omia bisnesideoitaan, jotka myytiin muille ryhmäläisille, rekrytoijalle sekä Smarpin henkilöstöpäällikölle Mikko Koskiselle. Kuulimmekin mielenkiintoisia ideoita ja hyviä myyntipuheita! Escape Roomilla ryhmien tuli selvittää ryhmänä tiensä ulos lukitusta huoneesta tunnissa.

Päivät olivat vauhdikkaita ja täynnä odottamattomia tilanteita. Kilpailijat suoriutuivat tehtävistä hienosti upealla asenteella ja saumattomalla yhteistyöllä. Haluammekin kiittää kaikkia päivään osallistuneita ennakkoluulottomuudesta ja heittäytymisestä!

Kiinnostavat koostevideot pääset näkemään Aamulehden klippiarkistosta http://www.aamulehti.fi/videot/loytyyko-sopivin-uusi-tyontekija-julkisen-kilpailun-kautta/2FA33004! Seuraa UnelmaSihtiä myös sosiaalisessa mediassa!