Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Onko sinulla jo kesätyö? Hae nyt!

Haku kesätöihin on käynyt kuumana jo vuoden alusta asti, ja monilla saattaakin jo olla pesti takataskussa. Jos sinulla ei ole vielä töitä tiedossa, älä hätäänny, sillä haku useisiin paikkoihin on vielä auki, ja uusia paikkoja avautuu aina kesään saakka. Kesätyönhaku on kuin mikä tahansa työnhakuprosessi, mutta haastavaksi sen tekee useilla kokemattomuus, sillä kesätyö on usein ensimmäinen työ, jota nuori hakee. Matka kotisohvalta kesäduuniin niin aloittelijalta kuin kokeneemmaltakin työnhakijalta sujuu helposti, kun pitää mielessä muutamat perusasiat:

1. Ole jatkuvasti valppaana. Oma aktiivisuus on työnhaussa kaikki kaikessa. Työpaikkailmoitusten säännöllisen läpikäymisen (esim. Oikotie, Duunitori, Sihdin ja Adeccon omat kotisivut) lisäksi pidä silmät ja korvat avoinna missä ikinä kuljetkin. Monilla työpaikkailmoitussivustoilla voit luoda kätevän paikkavahdin, joka ilmoittaa sinulle sähköpostitse, kun syöttämiäsi kriteereitä vastaava uusi paikka avautuu. Myös sosiaalisessa mediassa monet ilmoittelevat aktiivisesti avoimista työpaikoista. Seuraa siis somessa sinua kiinnostavia yrityksiä.

2. Älä pelkää kysyä. Käytä rohkeasti omia verkostojasi eli kysele esimerkiksi sukulaisiltasi, perhetuttaviltasi ja ystäviltäsi ovatko he kuulleet kiinnostavista työpaikoista, jotka voisivat sopia sinulle. Älä myöskään pelkää ottaa yhteyttä puolituttuihin, myös he auttavat varmasti mielellään. Aina jonkun tutun tuttu voi olla töissä juuri sinua kiinnostavassa yrityksessä!

3. Käytä aikaa ja ajatuksia CV:n ja työhakemusten tekemiseen. Huolehdi, että molemmat ovat asiallisia ja asiapitoisia, mutta voit tuoda niissä esiin myös omaa persoonaasi ja osaamistasi. Persoonallisia ansioluetteloita ja hakemuksia voit luoda esimerkiksi sivustolla www.canva.com. Visuaalisesti hienolla CV:llä voit konkreettisesti osoittaa osaamisesi ja luovuutesi sekä erotut joukosta. Kustomoi hakemukset, ja CV, jos on tarpeen, vastaamaan hakemaasi paikkaa ja tarkista, että päivämäärä ja yrityksen nimi ovat oikein. Perusjuttuja, mutta asioita, jotka monet unohtavat tarkistaa. Adeccon kotisivuilta (www.adecco.fi) kohdasta ”Vinkkejä työhakuun” löydät lisää ohjeita hyvän CV:n ja työhakemuksen laatimiseen.

4. Älä laita kaikkia munia yhteen pesään. Aina se ensimmäinen unelmatyöltä kuulostava paikka ei nappaa. Siksi kesätyönhakuun kannattaa lähteä avoimin mielin ja hakea myös sellaisia paikkoja, jotka eivät kuulosta yhtä hohdokkailta kuin unelmaduunisi. Myös keskinkertaiselta kuulostava työ voikin olla huippuhauskaa tai se voi avata sinulle ovia uusiin mahdollisuuksiin. Älä kuitenkaan tuhlaa aikaasi ja energiaasi sellaisten paikkojen hakemiseen, jotka eivät kiinnosta sinua ollenkaan tai joista tiedät jo hakiessasi, että et tule niitä saamaan.

5. Kun pääset haastatteluun asti, muista olla oma itsesi. Kun olet hyvin valmistautunut ja hakemasi työpaikka on sellainen, että tiedät osaamisesi ja kiinnostuksesi kohtaavan työn vaatimukset, on työhaastattelussa helppoa olla rento ja itsevarma. Mieti siis vastauksia yleisimpiin kysymyksiin, kuten ”Kerro itsestäsi”, ”Miksi haet tätä työpaikkaa” tai ”Mitkä ovat hyvät puolesi/heikkoutesi tätä työtä ajatellen”. Tutustu hyvin myös yritykseen, johon olet hakemassa. Muista, että työhaastattelu ei ole kuulustelu, jonka on tarkoitus pelotella sinua, vaan myös haastattelija haluaa yhtälailla tehdä tilanteesta mukavan, tutustua sinuun ja saada sinut kiinnostumaan työpaikasta ja yrityksestä.

6. Jos et saanut hakemaasi paikkaa, muista silti viedä prosessi kunnialla loppuun. Kiitä rekrytoijaa saamastasi mahdollisuudesta ja jos yritys yhä kiinnostaa sinua, pyydä häntä pitämään sinut mielessäsi vastaisuuden varalta. Voit myös kysyä palautetta, kuten miksi et saanut paikkaa, olisitko voinut tehdä jotakin paremmin tai mistä he pitivät. Jokainen haastattelutilanne tuo lisää kokemusta ja itsevarmuutta, ja seuraavalla kerralla olet aina vähän valmiimpi.

Löydät Sihdin avoimet työpaikat TÄÄLTÄ, työpaikkoja on useita ympäri Suomen!