Rekrytointipalvelu Sihti Oy (fi)

Oletko Sinä kesätoimarimme 2019? – Haku on auki!

Haluaisitko tänä kesänä työskennellä maailman johtavan henkilöstöalan yrityksen toimitusjohtajana ja unohtumattoman kokemuksen lisäksi tienata 8 000 €? Adecco Group Foundation, Adecco Finlandin ja Sihdin kattokonserni, etsii jo neljättä kertaa kuukauden kesätoimitusjohtajia 47 maassa. Suomessa ”CEO for One Month” järjestetään neljättä kertaa ja kampanja tarjoaa tänäkin vuonna määrätietoiselle talentille mahdollisuuden toimia Adecco Finlandin ja Sihdin johdossa kuukauden ajan.

Voit olla jo valmistunut tai vasta opintojesi alkutaipaleella, rakennusmestari tai kirjanpitäjä, kaupallisen alan ammattilainen tai kasvatustieteilijä – arvostamme kaikkia toimialoja, sillä pelikenttämme on laaja ja juuri Sinulla on varmasti meille jotain annettavaa. Tärkeintä on, että olet tiimipelaaja, et pelkää parrasvaloja ja ennen kaikkea, haluat haastaa itseäsi. Sinulla timanttinen asenne työntekoon ja tahtoa nousta työelämän tähtiliigaan.

Työpisteesi sijaitsee pääkaupunkiseudulla, mutta tulet työssäsi matkustamaan paljon ympäri Suomea. Kesätyön lopuksi sinulla on lisäksi mahdollisuus päästä koko Adecco Groupin johtoon yhden kuukauden ajaksi, minkä vuoksi edellytämmekin sujuvaa englanninkielen taitoa.

Kampanja avaa mahdollisuuksia niin paikalliseen uraan meillä Adeccolla ja Sihdillä joko johto- tai asiantuntijatehtävissä kuin kansainväliseenkin uraan Adecco Groupissa. Myös asiakasyrityksemme ovat kiinnostuneita tulevista tähdistä. Pyrimmekin työllistämään mahdollisimman monet hakijoista myös muihin työtehtäviin Adeccolla, Sihdillä tai asiakasyrityksissämme.

Tarjoamme sinulle erinomaisen mahdollisuuden kokeilla omia rajojasi suuren yrityksen johtajana ja nähdä, mitä kaikkea toimitusjohtajan työnkuvaan kuuluu.

Ja koska työ on vaativaa, on palkkakin sen mukainen: 8 000 euroa.

Hakuaika on 5.2.-19.3.2019 ja työskentelyaika on 3.6–5.7.2019. Työskentelyaikaa ei ole mahdollista muuttaa.
Varaathan jo hakiessasi kalenteristasi aikaa 29.4.2019 järjestettävään arviointipäivään, johon CEO1Month-kampanja huipentuu ja jolloin ylpeänä julkistamme vuoden 2019 Suomen kesätoimitusjohtajan.

Hae kesätoimariksi 19.3. mennessä osoitteessa www.ceofor1month.com 

Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana. Tiedustelut: CEO1Month@adecco.fi

Tule juttelemaan kanssamme  kesätoimarihausta ja kesätöistä #kesätoimari-kiertueellemme:

Tampereen yliopisto, Hervannan kampus ke 20.2. klo 11:00-15:00
Tampereen yliopisto, Keskustakampus to 21.2. klo 11:00-15:00
Jyväskylän yliopisto, Agora-rakennus ti 5.3. klo 10:30-13:00
Helsinki Ylioppilasaukion Unicafe, ke 6.3. klo 11:00-15:00
Vaasan yliopisto, Mathildan aula ma 11.3. klo 11:00-15:00
Turun kauppakorkeakoulu ke 13.3. klo 10:00-14:00

Testaa CEO-generaattorimme avulla, minkälainen toimari sinä mahtaisit olla. Testin tehneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan iPad.

#CEO1Month #kesätoimari #unelmienkesätyö

***

Jukka-Pekka Annala ja Tiina Palmunen, CEO for One Month 2018

 

”Tämä on sellainen kuukausi, jonka muistan varmasti loppuikäni. Parasta kuukaudessa olivat ehdottomasti tapaamani ihmiset ja kokemukset, jollaisia ei normaalisti pääse kokemaan uraansa aloittelevana henkilönä.

Haluankin rohkaista kaikkia uskomaan enemmän itseensä ja yrittämään rohkeasti asioita, jotka kiinnostavat – siitä voi seurata jotakin ikimuistoista!”

Tiina Palmunen, CEO1Month 2018

”Oleminen on havaituksi tulemista. (George Berkeley) – Hae kesätoimitusjohtajaksi!

Ei pelkoa vailla hieman toivoa, eikä toivoa ilman pelon häivää. (Baruch Spinoza) – Jaksa kulkea vaellus (hakuprosessi), jossa kasvat ihmisenä ja ammattilaisena. Tällä matkalla on vain voittajia; joko onnistut (tulet valituksi) tai opit.

Mitä tahansa päätätkin, niin muista, että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Tämän vuoksi olen päättänyt kulkea hyvien puolella, toivottavasti ensi kesänä juuri sinunkin.”

Joshua Moorres, CEO1Month 2017

”Kannattaa hakea, koska tuskin on tarjolla muuta kesätyötä, jossa pääset näin läheltä näkemään konkreettisesti, kuinka liiketoiminta ihan huipulta tehdään. Pääset myös osallistumaan johtoryhmätyöskentelyyn, jossa alan todelliset konkarit vilpittömästi jakavat sinulle ohjeitaan. Tämä ei ole oikotie onneen, vaan oikotie oppiin.”

”Rekrytointiprosessi oli tosi antoisa, kaikille finalisteille. Siinä oppi itsestään uutta ja alan asiantuntijat antoivat konkreettista palautetta, mitkä ovat sinun heikkouksia ja mitkä vahvuuksia ja kuinka voisit työstää heikkouksiasi. Prosessi itsessään on jo antoisa.”

Sami Itani, CEO1Month 2016